ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την Τετάρτη εκδικάζεται η αίτηση εξυγίανσης της Μαρινόπουλος

την-τετάρτη-εκδικάζεται-η-αίτηση-εξυγ-685681

Την προσεχή Τετάρτη εκδικάζεται στο Πρωτοδικείο η αίτηση του Μαρινόπουλου για την ένταξή του στις διατάξεις του Πτωχευτικού Κώδικα. Δηλαδή, για την έγκριση του σχεδίου εξυγίανσης, το οποίο έχει συνυπογράψει το 70,2% των πιστωτών.

Πηγές υποστηρίζουν ότι «όλοι οι οιωνοί είναι καλοί» για μια θετική εξέλιξη της υπόθεσης που ταλαιπωρεί την ελληνική αγορά από την περασμένη άνοιξη.

Για να προχωρήσει η διαδικασία στην επόμενη φάση της, θα πρέπει να γνωμοδοτήσει η Επιτροπή Ανταγωνισμού (και η αντίστοιχη Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού στην Κύπρο), σε συνέχεια της δημοσίευσης της συγκέντρωσης Μαρινόπουλου – Σκλαβενίτη.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού φέρεται να έχει κάνει μια σχετική προεργασία για το θέμα προκειμένου να εκδώσει το συντομότερο δυνατό τη σχετική απόφαση και να μην εξαντλήσει τον προβλεπόμενο από το νόμο χρόνο, που είναι 90 ημέρες.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις η απόφαση θα εκδοθεί τον Δεκέμβριο, καθώς παρά την πίεση χρόνου για την ολοκλήρωση της συμφωνία στο προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα, η ανεξάρτητη αρχή οφείλει να μελετήσει τη συγκέντρωση του δικτύου (κυρίως σε Αττική και Κρήτη).

Αν τελικώς η απόφαση του δικαστηρίου και των Επιτροπών Ανταγωνισμού είναι θετική και ο Σκλαβενίτης αποκτήσει τον Μαρινόπουλο, τότε θα πάρει μαζί και τη θυγατρική του Μαρινόπουλου που λειτουργεί στην Κύπρο, οι πωλήσεις των 18 καταστημάτων της οποίας υπερβαίνουν τα 180 εκατ. ευρώ.

CNN Greece

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου