ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΑΕΔ: Ποιοι δικαιούνται μισθό έως €710 μέσω προγράμματος

οαεδ-ποιοι-δικαιούνται-μισθό-έως-e710-μέσ-656315

Έως τη Δευτέρα 29 Μαρτίου έχουν προθεσμία 7.000 άνεργοι για την υποβολή αιτήσεων στο νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που προσφέρει μηνιαίο μισθό έως και 710 ευρώ για 12 μήνες.

Το πρόγραμμα με συνολικό προϋπολογισμό 44 εκατ. ευρώ συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση και προσφέρει μηνιαία επιχορήγηση μισθού και ασφαλιστικών εισφορών για προσλήψεις σε θέσεις πλήρους απασχόλησης, για περίοδο 12 μηνών.

Συγκεκριμένα απευθήνεται σε άνεργους στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου και Θεσσαλίας, ηλικίας άνω των 30 ετών.

Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων λήγει τη Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021, στις 23:59.

Τα ποσά της μηναίας επιχορήγησης έχουν ως εξής:

  • 473 ευρώ για ανέργους ηλικίας έως και 49 ετών
  • 568 ευρώ για ανέργους ηλικίας 50 ετών και άνω
  • 615 ευρώ για μακροχρόνια ανέργους
  • 710 ευρώ για μακροχρόνια ανέργους 50 ετών και άνω

Σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ, το πρόγραμμα δίνει μεγαλύτερη έμφαση στους μακροχρόνια ανέργους, καθώς επίσης στους ανέργους άνω των 50 ετών.

Οι προϋποθέσεις για τις επιχειρήσεις

Σε ό,τι αφορά τις επιχειρήσεις, θα πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) του υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων.

Οι επιχειρήσεις που θέλουν να υποβάλουν αίτηση, θα πρέπει να μην έχουν μειώσει το προσωπικό τους κατά το τρίμηνο πριν από την αίτηση και να μην έχουν λάβει χρηματοδότηση από κρατική ενίσχυση άνω των 200.000 ευρώ τα προηγούμενα τρία έτη (τρέχον και δύο προηγούμενα).

Στην επιχορήγηση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους συμπεριλαμβάνονται τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματα αδείας.

Για τη Δημόσια Πρόσκληση και περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου