ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Λουκέτο» στην Pitsos: Η ιστορία της μέσα από τις διαφημίσεις της

λουκέτο-στην-pitsos-η-ιστορία-της-μέσα-από-651426

Λουκέτο στο εργοστάσιό της στου Ρέντη βάζει η Pitsos, μετά από παρουσία 156 χρόνων στην Ελλάδα, με τη γερμανική ιδιοκτήτρια εταιρεία Bosch Siemens Hausegerate (BSH) να μεταφέρει την παραγωγή της στην Τουρκία.

Η ιστορία της Pitsos

Η Pitsos δραστηριοποιείται εδώ και 155 χρόνια στην Ελλάδα, από το 1865. Τα πρώτα χρόνια της ίδρυσής της κατασκεύαζε μια μεγάλη γκάμα προϊόντων, από μικρές οικιακές συσκευές, φαράσια και μαχαιροπίρουνα, μέχρι συσκευές πετρελαίου, γκαζιέρες και θερμάστρες.

Από το 1959 ξεκίνησε και την παραγωγή ηλεκτρικών οικιακών συσκευών.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της εταιρείας, “Η Pitsos συστήνει στο ελληνικό κοινό αρχικά τις πρώτες κουζίνες POP, ψυγεία No Frost, ψυγειοκαταψύκτες Astro, πυρολυτικές κουζίνες και μια πλήρη γκάμα εντοιχιζόμενων συσκευών, εισάγοντας νέες λέξεις και έννοιες στο αλφαβητάρι της άνεσης, της ευκολίας και της καινοτομίας στο σπίτι του Έλληνα”.

Η Pitsos μέσα από τις διαφημίσεις της

Η Pitsos είναι χαραγμένη στη μνήμη των Ελλήνων μέσα από τις πρωτότυπες και συγκινητικές διαφημίσεις της, μέσα στον χρόνο.

1940
1985
1952
1960

Οι εργαζόμενοι ζητούν την παρέμβαση Μητσοτάκη

Στην επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό αναφέρουν πως πάρα τις συνεχείς οχλήσεις τους προς όλους τους φορείς κανείς δεν έλαβε σοβαρά υπόψη του την αγωνία των εργαζομένων. “Αφήσαν στην τύχη τους τους εργαζομένους καθώς η μηδενική άσκηση πίεσης από τις Κυβερνήσεις για να υλοποιηθεί η συμφωνία των 60 εκατ. ευρώ και 700 θέσεων εργασίας που είχε συμφωνηθεί μεταξύ της Siemens και της Ελληνικής Κυβέρνησης και δεν υλοποιήθηκε ποτέ (αφορούσε την Pitsos)” αναφέρουν.

Οι εργαζόμενοι ζητούν εμμέσως συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη για διευκρινήσεις επί του θέματος με στοιχεία και αποδείξεις.

Επίσης καλούν τον πρωθυπουργό “έστω κι αυτή την ύστατη στιγμή να κρατηθεί στην Ελλάδα μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές μονάδες”. “Ζητούμε να αναλάβετε την οποιαδήποτε πρωτοβουλία που θα αποτρέψει την τραγική κατάσταση για τους εργαζόμενους της Pitsos” σημειώνουν.

“Είναι στα χέρια της κυβέρνησης να παραμείνει το εργοστάσιο στην Ελλάδα, και να ενταχθεί στο σχέδιο και στις υποσχέσεις της κυβέρνησης σας για επενδύσεις και ανάπτυξη. Οι εργαζόμενοι στηρίζουμε κάθε επενδυτική πρόταση για παραμονή του εργοστασίου και διατήρηση των θέσεων εργασίας.”, καταλήγει η επιστολή τους.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου