ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρωσικό ενδιαφέρον για τις επικείμενες εκδόσεις κυπριακού χρέους

ρωσικό-ενδιαφέρον-για-τις-επικείμενε-648630

Στην αναφορά ότι οι ρωσικές τράπεζες θα μπορούσαν να συμβάλουν περαιτέρω στην προσπάθεια στήριξης της κυπριακής οικονομίας, συμμετέχοντας σε επικείμενες εκδόσεις χρέους του κυπριακού κράτους προχώρησε χθες ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατά την συνάντησή του με στον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη.

Σύμφωνα με κυπριακά ΜΜΕ που επικαλούνται πληροφορίες από την κυπριακή κυβέρνηση οι δύο ηγέτες αναγνώρισαν πως υπάρχουν πεδία για περαιτέρω συνεργασία σε τομείς όπως ο τραπεζικός, η ενέργεια, οι αερομεταφορές και η γεωργία.

Ο Ρώσος πρόεδρος φέρεται να ανέφερε πως στην Κύπρο δραστηριοποιούνται τρία τραπεζικά ιδρύματα ρωσικών συμφερόντων, αλλά και μεγάλος αριθμός ρωσικών εταιρειών. Άλλωστε στις δηλώσεις του κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου ο κ. Πούτιν επεσήμανε ότι οι ρωσικές επενδύσεις στην Κύπρο ανέρχονται στα 33 δισ. δολάρια, πάνω από το 80% όλων των ξένων επενδύσεων στο νησί.

Σε ότι αφορά τον ρόλο που θα μπορούσαν να διαδραματίσουν οι ρωσικές τράπεζες στην προσπάθεια ανάκαμψης της κυπριακής οικονομίας, ο κ. Πούτιν είπε πως θα μπορούσαν να να συμβάλουν περαιτέρω στην προσπάθεια στήριξης της οικονομίας, συμμετέχοντας σε επικείμενες εκδόσεις χρέους του κυπριακού κράτους. Υπενθύμισε, δε πως ήδη προχώρησαν στην αγορά ευρωομολόγων στην έκδοση 750 εκατ. ευρώ που είχε διενεργήσει τον Ιούνιο η Κύπρος.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου