ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ιατρικός Σύλλογος: Διευκρινίσεις για την παρακράτηση φόρων των γιατρών

ιατρικός-σύλλογος-διευκρινίσεις-για-647799

Διευκρινίσεις από τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ σχετικά με τις βεβαιώσεις παρακράτησης φόρου των γιατρών ζητεί ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Μιχάλης Βλασταράκος.

Συγκεκριμένα, ερωτά εάν οι βεβαιώσεις φόρου περιλαμβάνουν το clawback του πρώτου εξαμήνου όπως είχε δοθεί αρχικά, χωρίς να γίνει νέος προσδιορισμός μετά την εφαρμογή της σχετικής υπουργικής απόφασης για το ατομικό όριο ανά πάροχο από την 1η Ιανουαρίου 2014, καθώς και γιατί δεν έχει υπολογιστεί το δεύτερο εξάμηνο του 2014.

Επίσης, ερωτά το λόγο για τον οποίο οι Ελεγκτικές Εταιρείες δεν έχουν ολοκληρώσει το έργο τους και τι πρόκειται να γίνει εάν μετά την τελική εκκαθάριση υπάρξουν διαφορές, δεδομένου ότι έχουν δοθεί οι παρακρατήσεις φόρων. Τέλος ερωτά πότε θα αποζημιωθούν οι υπηρεσίες των παρόχων υγείας.

Ο πρόεδρος του ΠΙΣ ζητεί από τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ «να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα, προκειμένου να εξαλειφθούν τα φαινόμενα που εντείνουν τις σχέσεις ΕΟΠΥΥ – παρόχων υγείας, αλλά και επιτέλους να υπάρξει ευταξία και ευνομία, όπως επιβάλλεται».

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου