ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χωρίς επίδομα θέρμανσης 600.000 νοικοκυριά. Καθυστέρηση μέχρι τον Φεβρουάριο

χωρίς-επίδομα-θέρμανσης-600-000-νοικοκυριά-639879

Πάνω από 600.000 νοικοκυριά που ήταν δικαιούχοι για το επίδομα θέρμανσης της προηγούμενης χειμερινής περιόδου δεν θα λάβουν την παροχή μέχρι και τις αρχές Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο λόγος της καθυστέρησης της καταβολής του επιδόματος θέρμανσης, είναι το γεγονός ότι το υπουργείο Οικονομικών και η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων δεν έχουν καταφέρει ακόμη να οριστικοποιήσουν τις τεχνικές λεπτομέρειες εφαρμογής των αλλαγών που χρειάζεται να γίνουν στα γεωγραφικά κριτήρια χορήγησης του επιδόματος, ώστε να ενισχυθούν περισσότερο οι κάτοικοι ορεινών και άλλων περιοχών όπου επικρατούν πολικές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα δεν έχει εκδοθεί η νέα υπουργική απόφαση για τη χορήγηση του επιδόματος και να τεθεί σε λειτουργία η εφαρμογή του συστήματος TAXISNET για την ηλεκτρονική υποβολή των σχετικών αιτήσεων.

Υπενθυμίζουμε ότι το υπουργείο Οικονομικών είχε αποφασίσει να αλλάξει ορισμένα κριτήρια για τη χορήγηση του πετρελαίου θέρμανσης προκειμένου να γίνει δικαιότερη κατανομή του ποσού των 105 εκατ. ευρώ που θα διέθετε για την περίοδο Οκτωβρίου 2016-Απριλίου 2017 .

Ωστόσο παρά το γεγονός ότι το κρύο είναι ήδη δριμύ σε αρκετές περιοχές της χώρας και ότι το πετρέλαιο θέρμανσης πωλείται ακριβότερα κατά 7 – 10 λεπτά το λίτρο σε σύγκριση με την προηγούμενη χειμερινή περίοδο, χιλιάδες νοικοκυριά θα καλύψουν τις ανάγκες τους χωρίς το επίδομα μέχρι αυτό να καταβληθεί.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου