ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παραχωρείται για 99 χρόνια το ακίνητο γύρω από το ΣΕΦ

παραχωρείται-για-99-χρόνια-το-ακίνητο-γύ-63496

Διαρκείας 99 ετών θα είναι η παραχώρηση του ακινήτου γύρω από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ), ενώ μαζί του παραχωρείται για διάστημα 50 ετών και η γειτνιάζουσα μαρίνα Φαλήρου.

Ο διαγωνισμός του ΤΑΙΠΕΔ προκηρύχθηκε την Παρασκευή, και οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές έχουν περιθώριο μέχρι και τις 30 Ιανουαρίου του 2015 προκειμένου να υποβάλουν προσφορές. Αυτές θα πρέπει να συνοδεύονται από εγγυητική επιστολή ύψους 2 εκατ. ευρώ.

Το προς παραχώρηση ακίνητο περιλαμβάνει ολόκληρη την έκταση που περικλείει το ΣΕΦ και εκτείνεται κυρίως παραλιακά, μαζί με 22 όμορα στρέμματα, και την υφιστάμενη μαρίνα. Σημειωτέον ότι το σύνολο της έκτασης του ΣΕΦ, μαζί με τα υφιστάμενα κτίρια και τις βοηθητικές εγκαταστάσεις, φτάνει τα 343,76 στρέμματα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το βασικό σενάριο ανάπτυξης είναι ένα θεματικό πάρκο ψυχαγωγίας “τύπου Φλοίσβου”, με σινεμά, παιδότοπους, χώρους για ποδήλατο, μικρό αριθμό εμπορικών καταστημάτων σε συνδυασμό με τη διατήρηση των σημερινών αθλητικών χρήσεων και της μαρίνας.

Η δυνατότητα δόμησης θα αφορά συνολικά 15.000 – 25.000 τετραγωνικά μέτρα.

Στην παραχώρηση δεν περιλαμβάνονται, το κτιριακό συγκρότημα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, το παρακείμενο Δελφινάριο, η έκταση απ’ όπου διέρχεται το τραμ και το γειτνιάζον τμήμα της Λεωφόρου Ποσειδώνος.

Το ΣΕΦ θα διατηρήσει τον αθλητικό του χαρακτήρα, εκτιμάται ωστόσο ότι με την ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου και τη δημιουργία χώρων πρασίνου, αναψυχής και περιπάτου, θα αναβαθμιστεί περαιτέρω.

Η παρακείμενη στο ΣΕΦ έκταση που ανήκει στο Δημόσιο και παραμένει επί δεκαετίες ανεκμετάλλευτη έχει μεταβιβασθεί ήδη από το 2013 στο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων.

Από τις 20 Ιανουαρίου 2015, οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν πρόσβαση στο τελικό σχέδιο της σύμβασης.

tanea.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου