ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τσίπρας: Η ΕΚΤ μάς έχει τη θηλιά στο λαιμό, αναλαμβάνει μεγάλη ευθύνη

τσίπρας-η-εκτ-μάς-έχει-τη-θηλιά-στο-λαι-631509

Εάν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν επιτρέψει στην Ελλάδα την αύξηση εκδόσεων βραχυπρόθεσμου χρέους, αναλαμβάνει μεγάλη ευθύνη, τονίζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο Spiegel, όπως αναφέρει το Reuters. «Η ΕΚΤ μάς έχει ακόμη τη θηλιά στο λαιμό» τόνισε χαρακτηριστικά.

Όπως εξηγεί ο πρωθυπουργός μιλώντας στο γερμανικό περιοδικό, η Ελλάδα θέλει να εκδώσει βραχυπρόθεσμο χρέος, όπως έντοκα γραμμάτια, για να καλύψει το χρηματοδοτικό κενό και προειδοποιεί πως εάν η ΕΚΤ απορρίψει το αίτημα, αναλαμβάνει και την ευθύνη, καθώς σε αυτή την περίπτωση «θα επιστρέψουμε στο θρίλερ που είδαμε πριν τις 20 Φεβρουαρίου (σ.σ οπότε επιτεύχθηκε στο Eurogroup η συμφωνία για τετράμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης της Ελλάδας)».

«Η ΕΚΤ μάς έχει ακόμη τη θηλιά στο λαιμό» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας σύμφωνα με αποσπάσματα της συνέντευξης που δόθηκαν σήμερα, Παρασκευή, στη δημοσιότητα.

Ο έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε πως δεν θέλει η Ελλάδα να εγκαταλείψει το ευρώ, «επειδή αγαπώ την Ευρώπη», και πρόσθεσε πως έχει ζητήσει απ’ όλους τους υπουργούς του -και όχι μόνο από τον μαχητικό υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη- «λιγότερα λόγια και περισσότερα έργα».

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου