ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την Τρίτη ξεκινά η συζήτηση του προσχεδίου του προϋπολογισμού

την-τρίτη-ξεκινά-η-συζήτηση-του-προσχε-62993

Σε θέσεις «μάχης» μπαίνουν από αύριο, Τρίτη, τα κόμματα στη Βουλή, καθώς ξεκινά η συζήτηση του προσχεδίου του προϋπολογισμού στη Διαρκή Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων.

Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί σε τρεις συνεδριάσεις και τα πρακτικά των συνεδριάσεων θα διαβιβαστούν στη συνέχεια στον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, ο οποίος, με βάση τις παρατηρήσεις της Επιτροπής Οικονομικών, θα πρέπει να εισάγει τον προϋπολογισμό του 2015 στη Βουλή τουλάχιστον 40 ημέρες προτού ξεκινήσει το νέο οικονομικό έτος.

Γενικοί εισηγητές για τη συζήτηση έχουν οριστεί οι: Ανδρέας Λυκουρέντζος (ΝΔ), Ευκλείδης Τσακαλώτης (ΣΥΡΙΖΑ), Ιωάννης Κουτσούκος (ΠΑΣΟΚ), Ηλίας Παναγιώταρος (Χρυσή Αυγή), Ασημίνα Ξηροτύρη Αικατερινάρη (ΔΗΜΑΡ), Νίκος Καραθανασόπουλος (ΚΚΕ) και Μίμης Ανδρουλάκης (Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές).

Ειδικοί εισηγητές έχουν οριστεί οι: Φεβρωνία Πατριανάκου (ΝΔ), Δημήτρης Γελαλής (ΣΥΡΙΖΑ), Χρήστος Γκόκας (ΠΑΣΟΚ), Αρτέμιος Ματθαιόπουλος (Χρυσή Αυγή), Δημήτρης Αναγνωστάκης (ΔΗΜΑΡ) και ο Χρήστος Κατσώτης (ΚΚΕ).

Το προσχέδιο του προϋπολογισμού ξεκινά σε μια κρίσιμη φάση για την οποία η κυβέρνηση έχει πει ότι δρομολογείται η έξοδος από το Μνημόνιο και η αποχώρηση από το καθεστώς της τρόικας.

tanea.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου