ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Π. Λαφαζάνης: Η Ελλάδα στηρίζει τον αγωγό TAP

π-λαφαζάνης-η-ελλάδα-στηρίζει-τον-αγωγ-628688

Τη στήριξη της κυβέρνησης στον αγωγό TAP εξέφρασε σήμερα Δευτέρα ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης σε συνάντηση που είχε στο γραφείο του με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του TAP κ. Ίαν Μπράντσο και τον υπεύθυνο του TAP για την Ελλάδα κ. Ρίκαρντ Σκούφια.

Τα στελέχη του TAP παρουσίασαν στον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης αναλυτικά οικονομικά, τεχνικά και άλλα στοιχεία σχετικά με την κατασκευή του τμήματος του Νότιου Διαδρόμου Φυσικού Αερίου που θα διέρχεται από την Ελλάδα.

Ο κ. Λαφαζάνης εξέφρασε την ετοιμότητά της κυβέρνησης να συνεισφέρει ό, τι απαιτείται για την όσο το δυνατόν ταχύτερη υλοποίησή του αγωγού. Παράλληλα υπογράμμισε με έμφαση την ανάγκη να υπάρξουν αντισταθμιστικά οφέλη για την Ελλάδα από την υλοποίηση του ΤΑΡ, πράγμα που είναι και δίκαιο για τη χώρα μας, αλλά και ωφέλιμο για όλα τα συμβαλλόμενα μέρη.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να ξεκινήσει διάλογος πάνω σε συγκεκριμένες προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης, ώστε να υπάρξουν τα κατάλληλα αντισταθμιστικά οφέλη για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό από την κατασκευή και λειτουργία του ΤΑΡ.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου