ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τόμας Βίζερ: Συμφωνία Ελλάδας – ευρωζώνης μέχρι… τον Αύγουστο

τόμας-βίζερ-συμφωνία-ελλάδας-ευρωζώ-624480

Συγκρατημένη αισιοδοξία ότι η Ελλάδα θα μείνει στο ευρώ και θα καταλήξει σε συμφωνία με τους εταίρους της για το δανειακό της πρόγραμμα μέχρι… τον Αύγουστο εξέφρασε χθες Τρίτη ο πρόεδρος του Eurogroup Working Group Τόμας Βίζερ.

Σύμφωνα με το Reuters, μιλώντας στο αυστριακό κανάλι ORF ο Βίζερ υποστήριξε πως η Ελλάδα μπορεί να καλύψει με ίδια μέσα τις ανάγκες της για τους επόμενους μήνες.

«Εκτιμούμε ότι υπάρχουν οπωσδήποτε ακόμη αποθέματα χρήματος για τις επόμενες εβδομάδες και μήνες, υπάρχουν αποθέματα στον προϋπολογισμό, υπάρχουν αποθέματα στα συστήματα κοινωνικής ασφάλισης κρατικών εταιρειών», ανέφερε.

Για το πόσο πιθανή είναι μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη ο Βίζερ είπε: «Νομίζω ότι μετά την έναρξη, εκ των πραγμάτων, των διαπραγματεύσεων σήμερα… ότι, τις επόμενες εβδομάδες και επίσης τους επόμενους μήνες, μπορούμε σίγουρα να είμαστε σε θέση την ολοκληρώσουμε επιτυχώς».

Ο ίδιος πάντως ανέφερε πως η κατάσταση όσον αναφορά στις ελληνικές υποχρεώσεις θα είναι καλύτερη μετά το τέλος του καλοκαιριού. «Από τα μέσα Αυγούστου, η Ελλάδα δεν έχει εκ των πραγμάτων καμία υποχρέωση για πληρωμή τόκων …για το υπόλοιπο της δεκαετίας, έτσι θα πρέπει να περάσει ο Απρίλιος, ο Μάιος, ο Ιούνιος, ο Αύγουστος και μετά η κατάσταση θα πρέπει να εξομαλυνθεί», ανέφερε ο Αυστριακός αξιωματούχος.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου