ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το 2016 αρχίζει η κατασκευή του αγωγού TAP

το-2016-αρχίζει-η-κατασκευή-του-αγωγού-tap-623220

Το κατασκευαστικό έργο του αγωγού ΤΑΡ θα ξεκινήσει το 2016 και θα εξελιχθεί μέσα στην επόμενη τριετία, με στόχο τα τέλη του 2019 να γίνουν οι πρώτες δοκιμές, ώστε το 2020 να τεθεί σε εμπορική λειτουργία. Αυτό τόνισε ο διευθυντής Εξωτερικών Υποθέσεων του ΤΑΡ κ. Μάικλ Χόφμαν, μιλώντας σήμερα, Τετάρτη, από το βήμα του Athens Energy Forum 2015.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ως σήμερα έχουν γίνει 127 προσαρμογές όδευσης του αγωγού, ώστε «να καλυφθούν οι ανάγκες της τοπικής κοινωνίας». Τα οικόπεδα προς διαπραγμάτευση ανέρχονται σε 350 και όπως τόνισε «οι ιδιοκτήτες τους θα αποζημιωθούν στην ώρα τους». Ο αριθμός των ιδιοκτητών γης και οι χρήστες υπολογίζονται σε περίπου 55.000. Όπως επεσήμανε, ήδη έχουν κλείσει οι πρώτες συμφωνίες με ιδιοκτήτες για τη διέλευση του αγωγού.

Ο κ. Χόφμαν αναφέρθηκε στη σημασία του αγωγού για τη χώρα μας και δήλωσε ικανοποιημένος από τις διαβεβαιώσεις της ελληνικής κυβέρνησης για στήριξη του έργου. Όπως υπογράμμισε, ο αγωγός θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας, τόσο μόνιμες όσο και κατά τη διάρκεια της κατασκευής του, και θα φέρει έσοδα στη χώρα, ενώ θα θέσει την Ελλάδα στο επίκεντρο του ενεργειακού χάρτη της ευρύτερης περιοχής.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου