ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΔΕΔΥ: Ιερά τα χρήματα των Ταμείων, όχι στη χρήση τους για αποπληρωμή χρεών

αδεδυ-ιερά-τα-χρήματα-των-ταμείων-όχι-615915

Ηχηρό όχι στη χρήση των διαθεσίμων των ασφαλιστικών ταμείων για την αποπληρωμή δανειακών υποχρεώσεων της χώρας λέει η ΑΔΕΔΥ, προσθέτοντας τη φωνή της σε όσους αντιδρούν. Όπως τονίζει τα χρήματα των Ταμείων είναι ιερά και προορίζονται για την κάλυψη των συνταξιοδοτικών αναγκών.

Η ΑΔΕΔΥ θυμίζει τις σοβαρές ζημίες που έχει υποστεί η περιουσία των Ταμείων από εγκληματικές επιλογές των προηγούμενων κυβερνήσεων και καλεί τη νέα κυβέρνηση να τηρήσει τις προεκλογικές δεσμεύσεις της για προστασία και ενίσχυση των Ταμείων και διασφάλιση του αναδιανεμητικού και δημόσιου χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ

«Σχετικά με τους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης για χρήση των διαθεσίμων των Ασφαλιστικών Ταμείων για την εξυπηρέτηση των δανειακών υποχρεώσεων του Κράτους, τονίζουμε προς πάσα κατεύθυνση τα εξής:

Τα χρήματα των Ταμείων είτε πρόκειται για τα διαθέσιμά τους, είτε για τα αποθεματικά τους είτε για οποιαδήποτε άλλα ποσά, είναι «ιερά», καθώς προέρχονται από τις εισφορές των εργαζομένων και προορίζονται αποκλειστικά και μόνο για την κάλυψη των συνταξιοδοτικών αναγκών.

Οι ζημιές που έχουν υποστεί τα Ταμεία, κατά το παρελθόν, ακριβώς εξαιτίας των «εγκληματικών» επιλογών των προηγούμενων Κυβερνήσεων, είναι ανυπολόγιστες και έχουν οδηγήσει τα Ασφαλιστικά Ταμεία στη σημερινή τους δραματική κατάσταση.

Θυμίζουμε:

  • Τη χρόνια υφαρπαγή των αποθεματικών των Ταμείων από το Κράτος και τη χρήση τους για την κάλυψη κρατικών εισοδηματικών ή κοινωνικών πολιτικών, χωρίς την ανάλογη κρατική ενίσχυση των Ταμείων.
  • Την κατευθυνόμενη εμπλοκή των αποθεματικών των Ταμείων στο Χρηματιστήριο.
  • Τις επιπτώσεις από επιλογές προηγούμενων Κυβερνήσεων που οδήγησαν στο περιορισμό της απασχόλησης στο Δημόσιο και στη δραστική και επί τα χείρω μεταβολή της σχέσης εργαζομένων συνταξιούχων, καθώς και
  • Τις επιπτώσεις της πολιτικής επιλογής των τελευταίων ετών για υποχρεωτική υπαγωγή των αποθεματικών των Ταμείων στο PSI.

Αξιώνουμε από τη σημερινή Κυβέρνηση να σεβαστεί τις προεκλογικές της υποσχέσεις και δεσμεύσεις για προστασία και ενίσχυση των Ταμείων και διασφάλιση του αναδιανεμητικού και δημόσιου χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Περιμένουμε να αξιοποιήσει οποιαδήποτε άλλη πηγή και να εξαντλήσει άλλες επιλογές για την εξυπηρέτηση των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας, εγκαταλείποντας κάθε σκέψη, σενάριο και σχεδιασμό για χρήση είτε των διαθεσίμων είτε των αποθεματικών των Ταμείων».

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου