ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέο επεισόδιο στη νομική διαμάχη της Αργεντινής με ομολογιούχους

νέο-επεισόδιο-στη-νομική-διαμάχη-της-α-612447

Η χρεοκοπία της Αργεντινής αρχίζει να απασχολεί όλο και μεγαλύτερη μερίδα επενδυτών, καθώς ο δικαστής των ΗΠΑ Τόμας Γκριέρα αποφάσισε ότι τα ομόλογα που υπόκεινται στο δίκαιο της Αργεντινής και έχουν εκδοθεί στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του χρέους της χώρας θα πρέπει να θεωρούνται διεθνές χρέος.

Αυτό τα κάνει να υπόκεινται σε απαγόρευση που έχει εκδοθεί από τις ΗΠΑ για πληρωμές της Αργεντινής προς τους ομολογιούχους μέχρι να διευθετηθεί η νομική διαμάχη της χώρας με ομολογιούχους που δεν δέχτηκαν να συμμετάσχουν στην αναδιάρθρωση.

Πολλοί ομολογιούχοι περίμεναν να συνεχίσουν να πληρώνονται για ομόλογα που είχαν ανταλλάξει, τα οποία υπόκεινται πλέον στο δίκαιο της Αργεντινής, αλλά συνειδητοποιούν ότι το δικαστήριο μπορεί να αναστείλει και τις πληρωμές αυτές.

Προς το παρόν, η απόφαση αφορά μόνο τα ομόλογα που είχαν ανταλλαγεί με άλλα στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης, αλλά κανείς δεν ξέρει τι θα αποφασίσουν στη συνέχεια τα δικαστήρια, ανέφερε ο οικονομολόγος της Barclays Σεμπάστιαν Βάργκας.

Ο Γκριέρα πήρε την απόφαση ύστερα από αίτημα της Citigroup να επιτραπεί σε θυγατρική της στην Αργεντινή να προχωρήσει στην επεξεργασία πληρωμών ομολόγων σε δολάρια που έχουν εκδοθεί με βάση το δίκαιο της Αργεντινής.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου