ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Handelsblatt: Οι συζητήσεις με τα τεχνικά κλιμάκια έχουν αποτύχει

handelsblatt-οι-συζητήσεις-με-τα-τεχνικά-κλιμάκι-610130

Την πλήρη αποτυχία στις συζητήσεις ανάμεσα στα τεχνικά κλιμάκια και την ελληνική πλευρά καταγράφει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

Σημειώνει με έκδηλη ανησυχία πως προσώρας έχουν στεφθεί με αποτυχία όλες οι προσπάθειες να οικοδομηθεί κλίμα συνεργασίας, για το μόνο λόγο ότι η ελληνική πλευρά δείχνει πως δεν θέλει να συνεργαστεί.Το γεγονός αυτό διαπιστώθηκε από υψηλόβαθμα στελέχη των ευρωπαϊκών υπουργείων οικονομικών που συνιστούν το Euro Working Group στην τηλεδιάσκεψη της Τρίτης.

«Η Αθήνα δε δείχνει καμία διάθεση συνεργασίας», όπως ανέφεραν εκπρόσωποι της Κομισιόν, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ στη τηλεδιάσκεψη. Την ίδια στιγμή, σημειώνουν, η ελληνική κυβέρνηση αυξάνει διά νόμου τις κρατικές δαπάνες δίχως προηγούμενη συνεννόηση με τους εταίρους και συμπληρώνουν πως είναι μικρή η πιθανότητα να ολοκληρωθούν οι προϋποθέσεις του προγράμματος μέχρι το τέλος του Απριλίου, οπότε και λήγει η χρονική επέκταση που συμφωνήθηκε στο Eurogroup.

Μετά τη τηλεδιάσκεψη οι συμμετέχοντες έλεγαν ότι οι Έλληνες για άλλη μια φορά έδειξαν την πόρτα στους θεσμούς της πρώην Τρόικα, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Ο εκπρόσωπος του Γ. Βαρουφάκη, ο οποίος έλαβε μέρος στην τηλεδιάσκεψη, ζήτησε διαπραγματεύσεις στο υψηλότερο πολιτικό επίπεδο και αρνήθηκε να κάνει περαιτέρω δηλώσεις. Οι συνάδελφοί του από τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη αντέδρασαν με επιδεικτική σιωπή, αναφέρουν πληροφορίες της εφημερίδας.

Ο μόνος που έλαβε το λόγο ήταν ο προεδρεύων του Euro Working Group, Τhomas Wieser. Είπε ότι το τρέχον πρόγραμμα θα πρέπει να ολοκληρωθεί, εάν η Ελλάδα θέλει να λάβει την υπόλοιπη χρηματική βοήθεια. Στη συνέχεια διαπίστωσε ότι η Ελλάδα παραβιάζει συνεχώς τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου και χαρακτήρισε τη συμπεριφορά απέναντι στους θεσμούς ως απαράδεκτη.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου