ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Βαρουφάκης στην Ουάσιγκτον για ραντεβού με τη Λαγκάρντ – ποιους άλλους θα δει

ο-βαρουφάκης-στην-ουάσιγκτον-για-ραντ-584173

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης θα επισκεφθεί τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ στην Ουάσιγκτον, την Κυριακή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, οι δύο αξιωματούχοι θα έχουν μια άτυπη συζήτηση του μεταρρυθμιστικού προγράμματος της ελληνικής κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται ότι η συνάντηση πραγματοποιείται λίγες ημέρες πριν την ημερομηνία-ορόσημο της 9ης Απριλίου, οπότε η Ελλάδα καλείται να καταβάλει τη δόση των 450 εκατ. ευρώ προς το Ταμείο.

Το βράδυ του Σαββάτου έγινε γνωστό ότι στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ για τη συνάντησή του με την Κριστίν Λαγκάρντ, ο Γ. Βαρουφάκης θα συναντηθεί με την ηγεσία του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών τη Δευτέρα στις 10 π.μ.

Συγκεκριμένα ο Γ. Βαρουφάκης θα συναντηθεί με τον υφυπουργό Οικονομικών για τις Διεθνείς Υποθέσεις Νέιθαν Σιτς, – καθώς ο υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου απουσιάζει σε προγραμματισμένες διακοπές – ενώ αργότερα θα έχει συνάντηση με την Κάρολαϊν Ατκινσον, σύμβουλο του Μπαράκ Ομπάμα επί διεθνών οικονομικών θεμάτων και εθνικής ασφάλειας.

Οπως μετέδωσε το Mega o πρώην αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο Παναγιώτης Ρουμελιώτης θα συνοδεύει τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Τύπος της Κυριακής, πάντως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης ξεκαθαρίζει ότι θα καταβληθεί κανονικά η δόση της 9ης Απριλίου προς το ΔΝΤ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου