ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η οικονομολόγος που κέρδισε τον Ρουμπινί για την καταστροφή της Ελλάδας

η-οικονομολόγος-που-κέρδισε-τον-ρουμπ-583392

Ένα στοίχημα που αφορά άμεσα την Ελλάδα είχαν βάλει δύο διάσημοι οικονομολόγοι, ο γνωστός και μη εξαιρετέος -καταστροφολόγος- Νουριέλ Ρουμπινί και η Ελβετή, μέλος της επιτροπής «σοφών» της γερμανικής κυβέρνησης,Μπεατρίς Βέντερ ντι Μάουρο, που δεν ήταν άλλο από την παραμονή της χώρας μας στην ευρωζώνη.

Τον Ιανουάριο του 2012 η 48χρονη Βέντερ Ντι Μάουρο, αναφέρει το Bloomberg, γνωστή ως εξπέρ στα ζητήματα χρεών, στοιχημάτισε με τον «Dr. Doom» για την τύχη της χώρας μας, βλέποντας πως θα παραμείνει στη νομισματική ένωση εκείνη τη χρονιά, σε αντίθεση με τον Ρουμπινί. Το έπαθλο του στοιχήματος ήταν ένα μπουκάλι σαμπάνια.

«Συναντιόμαστε αρκετές φορές» δηλώνει για τον καθηγητή και συγγραφέα, τον οποίο συναντά σε διάφορα πάνελ στον κόσμο, προσθέτοντας ότι πάντοτε αναφωνούν «σαμπάνια»! Ο Ρουμπινί επιβεβαίωσε σε συνέντευξή του ότι έχασε το στοίχημα -ευτυχώς για εμάς- λέγοντας ότι της χρωστάει «ένα μπουκάλι σαμπάνια», διευκρινίζοντας ότι δεν την έχει συναντήσει για να της το δώσει.

Η Μπεατρίς Βέντερ ντι Μάουρο είναι η πρώτη γυναίκα που έγινε μέλος της επιτροπής «σοφών», είναι μέλος των διοικητικών συμβουλίων της ελβετικής τράπεζαςUBS και της φαρμακοβιομηχανίας Roche Holding, ενώ διατηρεί επαγγελματική σχέση και με το Πανεπιστήμιο του Μάιντζ στη Γερμανία.

Ο σύζυγός της, Φίλιπο ντι Μάουρο είναι οικονομολόγος της Ευρωπαϊκής ΚεντρικήςΤράπεζας στη Φρανκφούρτη.

Η ίδια θεωρεί ότι για να καταλάβεις μία χώρα θα πρέπει να μελετήσεις οικονομικά. Το τελευταίο χρονικό διάστημα, πάντως, προσπαθεί να «καταλάβει» την ευρωζώνη, αφού εργάζεται στην Επιτροπή για τους τρόπους σταθεροποίησής της.

Δεν βάζουν κι ένα στοίχημα για τη βιωσιμότητα του χρέους μας μήπως και δούμε… άσπρη μέρα;

statesmen.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου