ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Bloomberg: Στα 2 δισ. ευρώ η ρευστότητα από τα διαθέσιμα φορέων

bloomberg-στα-2-δισ-ευρώ-η-ρευστότητα-από-τα-δια-559204

Στα 2 δισ. ευρώ υπολογίζει τη ρευστότητα που μπορεί να εξασφαλίσει το Ελληνικό Δημόσιο μέσω των διαθεσίμων των φορέων της γενικής κυβέρνησης το πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο σχετικές πηγές.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία καθίσταται αναδρομικά υποχρεωτική η μεταφορά των διαθέσιμων των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης στην Τράπεζα της Ελλάδος ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί να βρει χρήματα για πληρωμή μισθών, συντάξεων και την αποπληρωμή του ΔΝΤ.

Όπως σχολιάζει το πρακτορείο, η κίνηση της κυβέρνησης ώθησε ακόμη υψηλότερα τις αποδόσεις των 3ετών ομολόγων, στα υψηλότερα επίπεδα από την αναδιάρθρωση του χρέους της χώρας το 2012, ενώ η κυβερνητική απόφαση αμφισβητήθηκε τόσο από τοπικούς αξιωματούχους όσο και τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ενδεικτικά η απόδοση του 3ετούς ομολόγου βρέθηκε στο 28,7%, ενώ τα ασφάλιστρα κινδύνου (credit-default swaps) καταδεικνύουν πιθανότητα 81% η Ελλάδα να μην είναι σε θέση να αποπληρώσει το χρέος της μέσα σε πέντε χρόνια.

«Η κίνηση αυτή, που θυμίζει βήματα που έκανε η Αργεντινή όταν βρέθηκε αντιμέτωπη με ανεπάρκεια των ταμειακών της διαθεσίμων κατά την τελευταία δεκαετία, δείχνει πως ο χρόνος εξαντλείται για τον Τσίπρα» τονίζει το πρακτορείο.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου