ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΑΕΕ: Εθελοντική κατάθεση διαθεσίμων 90 εκατ. ευρώ στην ΤτΕ

οαεε-εθελοντική-κατάθεση-διαθεσίμων-90-555398

Η αξιοποίηση των ταμειακών διαθεσίμων του ΟΑΕΕ μέσω του μέσω του ΟΔΔΗΧ, έγινε εθελοντικά και χωρίς να ζητηθεί από την κυβέρνηση, ανάφερε σήμερα Τετάρτη ο νέος διοικητής του Οργανισμού Τάσος Πετρόπουλος, υποστηρίζοντας ότι η μετατροπή 90 εκατ. ευρώ σε ρέπος ευνοεί τα συμφέροντα του Οργανισμού.

Όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο πρόεδρος του ΟΑΕΕ, η κριτική που ασκείται από εκπροσώπους Δήμων και Περιφερειών στην τοποθέτηση των χρημάτων τους στην Τράπεζα της Ελλάδος δεν είναι αιτιολογημένη. «Μου προξενούν εντύπωση ορισμένες απόψεις που ακούγονται όπως για παράδειγμα από τους εκπροσώπους των Δήμων και των Περιφερειών, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι το επιτόκιο του 2,5% το έπαιρναν έτσι ή αλλιώς από τις τράπεζες», είπε ο κ. Πετρόπουλος.

Ο ίδιος είπε πως η απόφαση του ΟΑΕΕ είναι για το κοινό συμφέρον και υπολόγισε ότι τα χρήματα τα οποία θα εισπράξει ο Οργανισμός θα επιτρέψουν να πληρώσει το ΕΚΑΣ για ένα έτος. «Σε ό,τι αφορά τα ταμειακά διαθέσιμα που θα μεταφερθούν στην Τράπεζα της Ελλάδος, αποφασίσαμε να διαθέσουμε περίπου 90 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο προέρχεται από τις διμηνιαίες εισπράξεις», δήλωσε.

Τέλος, εστίασε και στο ζήτημα της ανά δίμηνο είσπραξης των εισφορών του ΟΑΕΕ και όχι ανά μήνα «όπως θα έπρεπε». Όπως είπε, η τακτική αυτή δημιουργεί προβλήματα, διότι με τον τρόπο αυτό συγκεντρώνεται ένα μεγάλο ποσό το οποίο δυσχεραίνει τον προγραμματισμό.

«Οι ανάγκες του ΟΑΕΕ για την καταβολή των συντάξεων είναι περίπου 350 εκατ. ευρώ. Είναι εύλογο ότι το ποσό που υπολείπεται το συμπληρώνει το Δημόσιο. Αυτά τα χρήματα λοιπόν θα κερδηθούν και μέσα από την καλύτερη διαχείριση των χρημάτων», τόνισε ο κ. Πετρόπουλος.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου