ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΕΠΑ: Σε λειτουργία το 2018 ο ελληνοβουλγαρικός αγωγός φυσικού αερίου

δεπα-σε-λειτουργία-το-2018-ο-ελληνοβουλγα-553146

Το αναθεωρημένο πρόγραμμα ανάπτυξης του αγωγού φυσικού αερίου Ελλάδας – Βουλγαρίας, ο οδικός χάρτης για την έναρξη λειτουργίας του, που προγραμματίζεται για το 2018, καθώς και ο προϋπολογισμός για την χρηματοδότηση των απαραίτητων δράσεων, μέχρι την έναρξη κατασκευής του έργου εγκρίθηκαν σε συνάντηση εκπροσώπων των εταιρειών που συμμετέχουν στην εταιρεία ICGB EAD, η οποία έχει αναλάβει την κατασκευή και λειτουργία του αγωγού.

Μέτοχοι της ICGB είναι η εταιρεία POSEIDON (στην οποία συμμετέχουν ισότιμα η ΔΕΠΑ και η Ιταλική EDISON) και η Βουλγαρική Bulgarian Energy Holding (BEH).

Όπως ανακοινώθηκε από την ΔΕΠΑ η συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε χθες στη Σόφια είχε σκοπό την εξασφάλιση των προϋποθέσεων για τη συντομότερη υλοποίηση του έργου.

Ο αγωγός θα έχει συνολικό μήκος 180 χλμ., από τα οποία 30 χλμ. θα αναπτυχθούν σε ελληνικό έδαφος (από την Κομοτηνή έως τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα) και τα 150 χλμ στη Βουλγαρία και μεταφορική ικανότητα 3 δισ. κυβικών μέτρων αερίου ετησίως, η οποία μπορεί μελλοντικά να αυξηθεί στα 5 δισ. κυβικά με κατασκευή συμπιεστή.

Τη συμφωνία υπέγραψαν ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ κ. Σπύρος Παλαιογιάννης, ο εκπρόσωπος της EDISON Elio Ruggeri και η διευθύνουσα σύμβουλος της BEH Theodora Georgieva.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου