ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παρατείνεται μέχρι τέλος 2018 η κάλυψη ελλειμμάτων κλάδων κύριας σύνταξης

παρατείνεται-μέχρι-τέλος-2018-η-κάλυψη-ελ-545944

Την παράταση μέχρι τις 31.12.2018 (έληξε στις 31.12.2014) της κάλυψης των ελλειμμάτων των κλάδων κύριας σύνταξης των φορέων κοινωνικής ασφάλισης από τα ποσά της εισφοράς αλληλεγγύης συνταξιούχων, προβλέπει τροπολογία του αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης Δ.Στρατούλη.

Επίσης, συνεχίζεται μέχρι την ίδια ημερομηνία και η κάλυψη των ελλειμμάτων φορέων και κλάδων επικουρικής σύνταξης, συμπεριλαμβανομένου στους φορείς επικουρικής ασφάλισης και του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων από τα ποσά τις ειδικής εισφοράς συνταξιούχων επικουρικής ασφάλισης.

Επιπλέον, όπως αναφέρεται στην τροπολογία μετατίθεται για την 1.1.2019 (από 1.1.2015) η ημερομηνία για τη μεταφορά των παραπάνω εισφορών ως αποθεματικό στο Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ).

Επίσης, με την ίδια τροπολογία καταργείται ο ειδικός λογαριασμός «Κεφάλαιο Επικουρικής Σύνταξης Προσωπικού ΕΒΖ» του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης και οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι του υπάγονται υποχρεωτικά στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ).

Ακόμα, ρυθμίζεται ο τρόπος εξόφλησης υπολοίπου οφειλής για την περίοδο από 1.1 έως 31.12.2014 του ΕΤΕΑ προς το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Ιδιωτικού Τομέα (ΤΑΠΙΤ) ύψους 50,5 εκατ. ευρώ. Ακόμη, επεκτείνεται και στα ταμεία υποχρεωτικής επικουρικής ασφάλισης που έχουν ενταχθεί στο ΕΤΕΑ η εφαρμογή του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων για την είσπραξη καθυστερούμενων απαιτήσεων από εισφορές και αχρεωστήτως καταβληθείσες παροχές.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου