ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βαλαβάνη: Αφορολόγητες ξανά οι αγροτικές ενισχύσεις και οι αποζημιώσεις

βαλαβάνη-αφορολόγητες-ξανά-οι-αγροτι-545624

Την δέσμευση ότι θα καταθέσει τροπολογία την επόμενη εβδομάδα με την οποία οι ευρωπαϊκές ενισχύσεις αγροτικών προϊόντων αλλά και αγροτικές αποζημιώσεις δεν θα φορολογούνται, έδωσε η Νάντια Βαλαβάνη.

Η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στη Βουλή και απαντώντας σε σχετική ερώτηση της βουλευτού του ΚΚΕ Διαμάντως Μανωλάκου, χαρακτήρισε ως «απαράδεκτη» την διάταξη που περιλαμβάνεται στο νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος.

«Απαιτείται να βρίσκουμε λύσεις έστω και στο παρά πέντε» είπε η κυρία Βαλαβάνη αν και είπε πως δεν υπάρχει δυνατότητα να προχωρήσει σε περαιτέρω καταργήσεις «ληστρικών φορολογικών διατάξεων για τους αγρότες».

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό, το 2015 θα έρθει ν/σ με το οποίο θα καταργείται το τέλος επιτηδεύματος, η φορολόγηση 13% από το πρώτο ευρώ και το τεκμήριο ακόμα και για κατεστραμμένη σοδειά, όπως και η προκαταβολή φόρου 55%.

Υποστήριξε, τέλος, ότι οι προτάσεις για 20.000 ευρώ αφορολόγητο και κατάργηση βιβλίων και στοιχείων για τζίρο 40.000 ευρώ δεν θα υιοθετηθούν από την κυβέρνηση.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου