ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιτάχυνση αποκρατικοποιήσεων ζητά η Τρόικα

επιτάχυνση-αποκρατικοποιήσεων-ζητά-539964

Τα γραφειοκρατικά και θεσμικά εμπόδια που βάζουν φρένο στις αποκρατικοποιήσεις αποτέλεσαν το αντικείμενο της συνάντησης του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με τους επικεφαλής της τρόικας και τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ κ.Εμίρη, στο υπουργείο Οικονομικών.

Ζητούμενο για την κυβέρνηση και την Τρόικα είναι η επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων καθώς, όπως ανέφερε κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, «η συζήτηση αφορούσε σε θεσμικά θέματα και το πώς το κράτος θα διευκολύνει τις ιδιωτικοποιήσεις».

Ο ίδιος παράγοντας ανέφερε ότι δεν αλλάζει ο «αναθεωρημένος» (επί τα χείρω) στόχος για έσοδα 1,3 δισ.ευρώ από αποκρατικοποιήσεις εφέτος και περίπου 3,5 δισ. το 2014.

Μετά τη σύσκεψη ο κ.Στουρνάρας μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου. Αν και δεν έχει κανονιστεί νέο ραντεβού, οι συναντήσεις του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής της τρόικας θα συνεχιστούν, πιθανότατα και το Σαββατοκύριακο, καθώς «ανοικτά» είναι πολλά «καυτά» θέματα, όπως η αναδιάρθρωση των ΕΑΣ (για την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ), ο ΦΠΑ στην εστίαση, οι πλειστηριασμοί ακινήτων, κ.ά.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου