ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην αναμονή 3.438 αιτήσεις επενδυτικών προτάσεων

στην-αναμονή-3-438-αιτήσεις-επενδυτικών-π-851206

Μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου θα έχει αξιολογηθεί το σύνολο των 3.438 εκκρεμών επενδυτικών προτάσεων, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας.
Ο στόχος είναι ο Αναπτυξιακός Νόμος που θα χρηματοδοτεί τα νέα επενδυτικά σχέδια (από το 2011 και μετά) να είναι απαλλαγμένος από τις εκκρεμότητες του παρελθόντος.
Το υπουργείο ανακοίνωσε επίσης ότι εγκρίθηκαν επενδυτικά σχέδια ύψους 70.631.765 ευρώ, με τα οποία δημιουργούνται 400 νέες θέσεις εργασίας.

Σημειώνεται ότι το ποσό αυτό έρχεται να προστεθεί στα ποσά που εκταμιεύονται για τη χρηματοδότηση έργων που είχαν υπαχθεί στον προηγούμενο αναπτυξιακό νόμο και έχουν ήδη εγκριθεί από την Κεντρική Γνωμοδοτική Επιτροπή.
Τροπολογίες

Τρεις τροπολογίες παρουσίασε η υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής με τις οποίες:

•Παγώνουν τα δίδακτρα στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ επιτρέπονται μονάχα αυξήσεις ύψους 40 ευρώ ανά μαθητή για τα τυχόν κόμιστρα μεταφοράς των μαθητών.

• Επιβάλλεται μεταβατικό σύστημα υπολογισμού των τιμών των φαρμακευτικών προϊόντων μέχρι τον οριστικό προσδιορισμό του νέου συστήματος: Για χρονικό διάστημα που δεν υπερβαίνει τους έξι μήνες, για «επιτακτικούς λόγους δημοσίου συμφέροντος» επιτρέπεται με αγορανομικές διατάξεις η μείωση (υπολογιζόμενη με το προηγούμενο σύστημα), της τιμής των φαρμάκων κατά 30%.

• Αναβάλλονται για ένα τετράμηνο στα Επιμελητήρια, οι εκλογές που επρόκειτο να διεξαχθούν μεταξύ 15ης Νοεμβρίου και 15ης Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους, προς αποφυγήν προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν από την εφαρμογή του «Καλλικράτη» και την ενεργοποίηση του Γενικού Εμπορικού Μητρώου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου