ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θα τηρηθούν οι όροι της συμφωνίας με τον ΟΛΠ

θα-τηρηθούν-οι-όροι-της-συμφωνίας-με-το-851206

Την ικανοποίησή του από τις επαφές που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, τον πρωθυπουργό και υπουργούς της κυβέρνησης κατά την τριήμερη παρουσία του στην Ελλάδα εξέφρασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Cosco Γουέι Ζιαφού, σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση που είχε με τον κ. Γιώργο Παπανδρέου στο Μέγαρο Μαξίμου.

O κ. Zιαφού ανέφερε ότι ενημέρωσε τον πρωθυπουργό ότι από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο που έχει αναλάβει η εταιρία την προβλήτα 2 στο λιμάνι του Πειραιά η παραγωγικότητα έχει αυξηθεί κατά 43%.

Σύμφωνα με τον κ. Ζιαφού ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε την ικανοποίησή του για αυτό το γεγονός και ο πρόεδρος της Cosco του υποσχέθηκε ότι θα τηρήσει όσα προβλέπονται από τη συμφωνία.

Eπιπλέον, ο κ. Ζιαφού είπε ότι αυτές τις μέρες δέχεται αρκετές προτάσεις για επενδυτικά σχέδια, μεταξύ των οποίων στον τομέα του λιμανιού, του σιδηροδρόμου και του αεροδρομίου και επεσήμανε ότι κάποια από αυτά εμπίπτουν στις αρμοδιότητές του και κάποια όχι.

«Xρειαζόμαστε βοήθεια από την πλευρά σας για να φέρουμε κάποια project στην Κίνα», είπε ο κ. Ζιαφού και ανέφερε ότι θα τα μεταφέρει την πλευρά της Κίνας.

Πρόσθεσε δε ότι τα όποια σχέδια πρέπει να ακολουθούνται από τις απαραίτητες μελέτες με κοινό στόχο την αμοιβαία ωφέλεια.

Κάθε χώρα κατά την περίοδο ανάταξής της συναντά εμπόδια, αλλά ο ηγέτης και ο λαός βρίσκονται στην ίδια βάρκα, ανέφερε ο κ. Ζιαφού και πρόσθεσε ότι πιστεύει ότι η Ελλάδα θα ξεπεράσει γρήγορα τις δυσκολίες.

Kληθείς να στείλει μήνυμα στους εργαζόμενους στο λιμάνι του Πειραιά ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Cosco είπε ότι υπάρχει λαμπρό μέλλον για αυτούς και αναφέρθηκε στην αύξηση της παραγωγικότητας της προβλήτα 2 μέσα στους 4 πρώτους μήνες του έτους.

Eίπε ακόμα ότι η εταιρεία έχει ήδη προσλάβει περίπου 300 ντόπιους εργαζόμενους και τόνισε ότι δεν θα φέρει εργαζόμενους από την Κίνα.

Συνάντηση με Αντώνη Σαμαρά

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Cosco, Γουέι Ζιαφού, είχε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, στη Ρηγίλλης. Ο κ. Σαμαράς καλωσόρισε τον πρόεδρο της κινέζικης εταιρίας, επισημαίνοντας πως καλωσορίζει και τις κινεζικές επενδύσεις στην Ελλάδα, αλλά και την αλλαγή στάσης όσων κάποτε «αμφισβήτησαν την ανάγκη αυτής της επένδυσης και που σήμερα, ευτυχώς, και εκείνοι θεωρούν αναγκαία».

«Εμείς στη Νέα Δημοκρατία πάντοτε, με συνέπεια, είπαμε ότι τέτοιες επενδύσεις είναι όχι μόνον πολυσήμαντες εν όψει μάλιστα των δύσκολων οικονομικών καταστάσεων που περνάμε, αλλά τις θεωρήσαμε και πολύ σημαντικές, για το γεγονός ότι δείχνουν ακριβώς την εμβέλεια, το εκτόπισμα, το βάθος της γεωστρατηγικής θέσης της χώρας μας» τόνισε ο κ. Σαμαράς.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της COSCO ευχαρίστησε τη ΝΔ, γιατί -όπως είπε- «είναι το κόμμα που έφερε την κινεζική εταιρία στην Ελλάδα», ενώ ευχαρίστησε και τον φίλο του -όπως είπε- Κώστα Καραμανλή. «Δεν ξεχνώ την ιστορία και τη στήριξη της κυβέρνησης της ΝΔ στην επένδυση της εταιρίας» επεσήμανε.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου