ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αγωγή κατά της «Bild» κατέθεσε ο Δημήτρης Μάρδας

αγωγή-κατά-της-bild-κατέθεσε-ο-δημήτρης-515176

Στη Δικαιοσύνη κατά της γερμανικής εφημερίδας «Bild» προσέφυγε σήμερα Παρασκευή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, υποβάλλοντας αγωγή.

Με την προσφυγή του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ζητά την αποκατάσταση της αλήθειας, της τιμής και υπόληψής του, από την παράνομη και υπαίτια προσβολή της προσωπικότητας που υπέστη ο με το ψευδές δημοσίευμα της εφημερίδας, που τον ονομάτιζε ως τον πολιτικό που δήθεν μετέφερε μέσω της Eurobank, τον Μάρτιο, 80.000 ευρώ στο Λουξεμβούργο.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών το εν λόγω δημοσίευμα διαψεύσθηκε κατηγορηματικά, εκτός των άλλων, από τη δήλωση πόθεν έσχες του υπουργού και τις σχετικές βεβαιώσεις της τράπεζας, που σημειώνουν ότι «τόσο ο αναπληρωτής υπουργός όσο και η σύζυγός του δεν έκαναν την παραμικρή μετακίνηση κεφαλαίων προς οποιονδήποτε τράπεζα του εξωτερικού είτε ως μετρητά είτε με σκοπό την αγορά αμοιβαίων κεφαλαίων από τις 25/01/2015 ημέρα διενέργειας των εκλογών».

Το συγκεκριμένο άρθρο της Bild έφερε τον τίτλο «Νέο ελληνικό σκάνδαλο-Έβγαλε ο αντί-Βαρουφάκης 80.000 ευρώ στο Λουξεμβούργο;» και ισχυρίζονται ότι ο κ. Μάρδας έβγαλε τα χρήματά του στο εξωτερικό για να αποφύγει ένα ενδεχόμενο Grexit.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου