ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπόμνημα με 82 προτάσεις σε 11 τομείς καταθέτει ο ΣΕΒ

υπόμνημα-με-82-προτάσεις-σε-11-τομείς-κατα-514296

Αναλυτικό υπόμνημα με 82 προτάσεις σε 11 τομείς πολιτικής πρόκειται να παραδώσει ο ΣΕΒ τη Δευτέρα, στο πλαίσιο της ετήσιας γενικής συνέλευσης, η οποία θα γίνει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Οι προτάσεις του ΣΕΒ αφορούν τις απαιτούμενες -κατά τη βιομηχανία- παρεμβάσεις στα πεδία: Φορολογική δικαιοσύνη, πρόσβαση στη χρηματοδότηση, μείωση του ενεργειακού κόστους, αδειοδότηση, χωροταξικός σχεδιασμός, δικαιοσύνη, ανταγωνιστικότητα, εποπτεία αγοράς- ανταγωνισμός, καλή νομοθέτηση και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Ο ΣΕΒ ζητά, μεταξύ άλλων, επιστροφή του ΦΠΑ εντός 90 ημερών στις συνεπείς επιχειρήσεις, μείωση φόρων και εισφορών, εξόφληση των υποχρεώσεων του κράτους προς την παραγωγική οικονομία, σύσταση και λειτουργία της Επενδυτικής Τράπεζας και ακόμη:

  • Διακοπή της πρακτικής του κράτους να καλύπτει τα ταμειακά ελλείμματα αντλώντας ρευστότητα από το τραπεζικό σύστημα και στερώντας τη ρευστότητα αυτή από την παραγωγική οικονομία.
  • Μείωση φόρων και τιμολογίων στην ενέργεια.
  • Ριζική αναθεώρηση του αναπτυξιακού νόμου και διοχέτευση των πόρων με όρους ανταγωνιστικότητας, αγορών, απόδοσης, καινοτομίας, εξωστρέφειας, τεχνολογίας, κ.τ.λ.
  • Στήριξη της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας, μετεξέλιξη των μεγάλων τελωνείων σε Κέντρα Εξυπηρέτησης Εξαγωγών.
  • Εφαρμογή της νομοθεσίας για απλούστευση αδειοδότησης για τις βιομηχανικές δραστηριότητες και την εφοδιαστική αλυσίδα.
  • Ανάπτυξη των Επιχειρηματικών Πάρκων.
  • Επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης.
  • Ενίσχυση των δομών ποιότητας / πιστοποίησης προϊόντων και υπηρεσιών.
  • Δημιουργία ενιαίου συστήματος συντονισμού του ελέγχου για τη λειτουργία των αγορών (παραγωγή, διακίνηση, εμπορία).
  • Διατήρηση της μακροβιότητας του ασφαλιστικού συστήματος, παροχή φορολογικών κινήτρων για τις ασφαλιστικές εισφορές εξίσου σε επαγγελματικά ταμεία και ασφαλιστικές εταιρείες.

Το πρόγραμμα των ομιλιών

Στην πρωινή συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης θα διεξαχθεί συζήτηση με θέμα: «Μια στρατηγική ανάπτυξης για την Ευρώπη», στην οποία θα συμμετέχουν ο πρόεδρος του BDI (Ομοσπονδία Γερμανικών Βιομηχανιών) Ούρλιχ Γκρίλο, ο αντιπρόεδρος του CEOE (Συνομοσπονδία Ισπανικών Επιχειρήσεων) Χοσέ Βιθέντε Γκονθάλεθ, o γενικός διευθυντής της BUSINESSEUROPE, Μάρκους Μπέιρερ και ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας.

Θα ακολουθήσει ομιλία του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά ενώ στην απογευματινή εκδήλωση, στην οποία θα παραστεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, πρόκειται να απευθύνει χαιρετισμό ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ομιλητές θα είναι ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, η πρόεδρος της BUSINESSEUROPE Έμα Μαρτσεγκάλια και ο πρόεδρος του ΣΕΒ.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου