ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Bloomberg: Η UBS θα δηλώσει ένοχη για το σκάνδαλο Libor

bloomberg-η-ubs-θα-δηλώσει-ένοχη-για-το-σκάνδαλο-libor-509663

Την ενοχή της για την υπόθεση χειραγώγησης του διατραπεζικού επιτοκίου Libor θα αναγνωρίσει η ελβετική τράπεζα UBS σύμφωνα με όσα μεταδίδει σήμερα, Τετάρτη, το πρακτορείο Bloomberg.

Η UBS είχε λάβει αμνηστία υπό όρους ως αναγνώριση της συνεργασίας της σε μία χωριστή έρευνα στις ΗΠΑ για χειραγώγηση συναλλαγματικών τιμών. Ωστόσο, η ελβετική τράπεζα παραβίασε τη συμφωνία, βάσει της οποίας θα απέφευγε τη δίωξη και τελικά θα πληρώσει 342 εκατ. ευρώ στην Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ και θα λάβει μέτρα για επανόρθωση των βλαβών που προκλήθηκαν από τις παραβάσεις της στην αγορά συναλλάγματος.

Είναι η πρώτη φορά που το υπουργείο Δικαιοσύνης ανακάλεσε μια τέτοια συμφωνία αμνηστίας, κάτι που όπως αναφέρει το Bloomberg δείχνει την αποφασιστικότητά του για σκληρά μέτρα έναντι επαναλαμβανόμενων παραβάσεων.

Η UBS δήλωσε ότι θα δηλώσει ένοχη σε μία από τις κατηγορίες για ηλεκτρονικό έγκλημα και θα αποδεχτεί μία τριετή επιτήρηση στα πλαίσια συμβιβασμού για το σκάνδαλο Libor. Η Διοίκηση της UBS ανέφερε ότι δε θα χρειαστεί να εγγράψει πρόσθετες προβλέψεις για συμβιβασμούς και ότι δε θα υπάρξουν από την απόφαση συνέπειες για τα κέρδη του δεύτερου τριμήνου 2015.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου