ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μοσκοβισί: Δυνατή η επίτευξη συμφωνίας με την Ελλάδα

μοσκοβισί-δυνατή-η-επίτευξη-συμφωνία-495763

Ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί εκτίμησε ότι είναι «δυνατή» η επίτευξη μιας συμφωνίας με την Ελλάδα, όμως, σε αντίθεση με αυτά που υποστηρίζει η Αθήνα, «δεν είναι ακριβές να λέμε ότι έχουν διανυθεί τα τρία τέταρτα του δρόμου».

«Αρχίζουμε να βλέπουμε σχέδια μεταρρυθμίσεων που έχουν ουσία», είπε ο Γάλλος επίτροπος στον ραδιοφωνικό σταθμό France Culture στο περιθώριο της συνόδου της G7 στη Δρέσδη, μία ημέρα μετά τη διάψευση των πιστωτών της Ελλάδας ότι συντάσσεται ήδη ένα προσχέδιο συμφωνίας.

«Μια συμφωνία είναι δυνατή», διαβεβαίωσε ο Μοσκοβισί. «Εάν η διαπραγμάτευση βρισκόταν σε κατάσταση στασιμότητας θα σας το έλεγα», πρόσθεσε, αναφερόμενος στην πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις συνομιλίες για τη φορολόγηση και το θέμα των συντάξεων.

Η Ελλάδα δεν είναι επισήμως στην ατζέντα των συνομιλιών της συνόδου της G7 στη Δρέσδη της Γερμανίας, όμως κυριαρχεί στις συζητήσεις που έχουν οι υπουργοί Οικονομικών των επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών του κόσμου και των εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που μετέχουν επίσης στη σύνοδο.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου