ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Pimco αναμένει να αποτύχουν 18 τράπεζες στα stress test της ΕΚΤ

η-pimco-αναμένει-να-αποτύχουν-18-τράπεζες-στα-47028

Την αποτυχία 18 τραπεζών στα stress test της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αναμένει ο επικεφαλής τραπεζικών εργασιών της Pimco, Φιλίπ Μποντερό, σύμφωνα με δηλώσεις του, την Τετάρτη, τις οποίες αναφέρει το Reuters.

Τα αποτελέσματα των ασκήσεων αντοχής αναμένεται να ανακοινωθούν την Κυριακή από την ΕΚΤ.

Ο Μποντερό, που διαχειρίζεται 4,3 δισ. δολάρια μέσω της Pimco GIS Capital Securities Fund, είπε ότι στις τράπεζες που δεν θα περάσουν τα test είναι πιθανό να περιλαμβάνονται γερμανικές και αυστριακές συνεταιριστικές και κρατικές τράπεζες.

Πρόσθεσε επίσης ότι μπορεί να μην περάσουν τράπεζες που δραστηριοποιούνται σε τοπικό επίπεδο σε χώρες της περιφέρειας της Ευρώπης.

Πάντως, αναφερόμενος στις έντονες διακυμάνσεις των αγορών είπε ότι τα αποτελέσματα των stress tests θα λειτουργήσουν μάλλον ως θετικό σοκ, προσθέτοντας ότι δεν αναμένει να ακολουθήσουν μεγάλες αυξήσεις κεφαλαίου για την κάλυψη επιπλέον κεφαλαιακών αναγκών ως αποτέλεσμα των stress tests.

Νωρίτερα, το ισπανικό πρακτορείο Efe, μετέδωσε πως 11 τράπεζες από έξι χώρες θα μείνουν μεταξεταστέες στα stress test της ΕΚΤ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα σε αυτές περιλαμβάνονται τέσσερις ελληνικές, τρεις ιταλικές και δυο αυστριακές.

Μέχρι την ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων από την ΕΚΤ αναμένεται ότι θα υπάρξει πληθώρα φημών, προβλέψεων, και εκτιμήσεων.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου