ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άρση του εμπάργκο για τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα ζήτησε ο Π.Λαφαζάνης

άρση-του-εμπάργκο-για-τα-ελληνικά-αγρο-461927

Η ανάπτυξη των εμπορικών σχέσεων και διασυνδέσεων Ελλάδας – Ρωσίας στον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα συζητήθηκε στην συνάντηση που είχε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης με τον υπουργό Γεωργίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Αλεξάντερ Τκάτσεφ.

Ο κ. Λαφαζάνης τόνισε ιδιαίτερα στον Ρώσο υπουργό ότι μια χειρονομία από την πλευρά της Ρωσίας για την διευκόλυνση των εισαγωγών ελληνικών αγροτικών προϊόντων, με την παράκαμψη των εμποδίων στην εισαγωγή τους, θα ήταν πολύ θετική όχι μόνο για τον ελληνικό λαό που δοκιμάζεται αυτήν την περίοδο, αλλά και ένα θετικό μήνυμα για όλους τους λαούς της Ευρώπης.

Ο Π.Λαφαζάνης σημείωσε ότι κατανοεί την αντίδραση της Ρωσίας απέναντι στις απαράδεκτες κυρώσεις της ΕΕ σε βάρος της. Υπογράμμισε, όμως, ότι η Ελλάδα είναι αντίθετη σε αυτές τις κυρώσεις, ενώ οι Έλληνες αγρότες πλήττονται σκληρότατα από τις μνημονιακές πολιτικές της ΕΕ.

Αυτοί είναι επαρκείς λόγοι, τόνισε, ώστε η Ελλάδα να αντιμετωπιστεί με εποικοδομητικό πνεύμα από την πλευρά της Ρωσίας όσον αφορά τις εισαγωγές φρούτων και άλλων αγροτικών προϊόντων.

Από την πλευρά του ο υπουργός Γεωργίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας έδειξε κατανόηση στο ελληνικό αίτημα και τόνισε ότι οι αποφάσεις σε αυτό το θέμα λαμβάνονται στο ανώτατο δυνατό πολιτικό επίπεδο της Ρώσικης Ομοσπονδίας.

Τέλος, ο κ. Λαφαζάνης εξέφρασε την αισιοδοξία του για τη θετική έκβαση του ελληνικού αιτήματος.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου