ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κριστίν Λαγκάρντ: Τα κρυπτονομίσματα δεν αξίζουν δεκάρα

κριστίν-λαγκάρντ-τα-κρυπτονομίσματα-902897

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ πιστεύει ότι τα κρυπτονομίσματα δεν αξίζουν ούτε μια δεκάρα.

«Η πολύ ταπεινή μου εκτίμηση είναι ότι δεν αξίζει τίποτα», είπε η Λαγκάρντ για τα crypto σε συνέντευξη στην ολλανδική εκπομπή «College Tour» που προβλήθηκε την Κυριακή.

«Βασίζεται στο τίποτα», τόνισε, προσθέτοντας ότι δεν έχει κάτι που να λειτουργεί ως «άγκυρα ασφάλειας».

Η Λαγκάρντ κάλεσε τους παγκόσμιους φορείς να θεσπίσουν μέτρα για την προστασία των άπειρων επενδυτών που προχωρούν σε μεγάλα στοιχήματα σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.

«Ανησυχώ για τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι θα ανταμειφθούν, που δεν κατανοούν τους κινδύνους, που θα τα χάσουν όλα και που θα είναι τρομερά απογοητευμένοι, γι’ αυτό πιστεύω ότι αυτό πρέπει να ρυθμιστεί», είπε η Λαγκάρντ.

Ένα μέλος του κοινού είπε ότι έχασε 7.000 ευρώ (7.469 $) αφού αγόρασε καρντάνο, με την Λαγκάρντ να απαντά: «Αυτό πονάει».

Ο σκεπτικισμός της πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τα κρυπτονομίσματα δεν είναι νέος. Στο παρελθόν είχε εκφράσει τις ανησυχίες για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των κρυπτονομισμάτων, καθώς και για την πιθανή χρήση τους σε νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και φοροδιαφυγή.

Με πληροφορίες CNBC

Πηγή: lifo.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου