ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φόρος εισοδήματος: Οι τρόποι που μπορείτε να τον εξοφλήσετε

φόρος-εισοδήματος-οι-τρόποι-που-μπορε-447093

Τη δυνατότητα πληρωμής του φόρου εισοδήματος σε δόσεις παρέχει το υπουργείο Οικονομικών στους φορολογούμενους.

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων έχει παραταθεί μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου και η καταβολή των δύο πρώτων μηνιαίων δόσεων μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου.

Η παράταση κρίθηκε επιβεβλημένη από το υπουργείο Οικονομικών, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν, αλλά και για να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι πολίτες, οι λογιστές και οι φοροτεχνικοί, εξαντλώντας κάθε χρονικό περιθώριο παράτασης.

Συγκεκριμένα:

  • Για την παροχή έκπτωσης 3% στο συνολικό ποσό του οφειλόμενου φόρου που προκύπτει από τη φορολογική δήλωση, τα φυσικά πρόσωπα θα πρέπει να υποβάλουν τη δήλωσή τους μέχρι τις 27 Αυγούστου και να καταβάλουν εφάπαξ τον φόρο μέχρι και τις 31 Αυγούστου.
  • Αν η δήλωση υποβληθεί έως τις 10 Σεπτεμβρίου, θα πρέπει μέχρι τις 17 του ίδιου μήνα να πληρωθούν δύο δόσεις (του Ιουλίου και του Αυγούστου) και στις 30 Σεπτεμβρίου μία ακόμη δόση, η τρίτη μέσα στον ίδιο μήνα.
  • Πληρωμή με κάρτα. Οι φορολογούμενοι μπορούν να πληρώσουν ολόκληρο το ποσό του φόρου με την πιστωτική κάρτα. Ο φορολογούμενος που θα επιλέξει να πληρώσει ολόκληρο το ποσό εφάπαξ με την κάρτα του μέχρι τα τέλη Αυγούστου, θα πάρει την έκπτωση του 3% και θα πληρώσει τον φόρο σε 12 άτοκες δόσεις.

in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου