ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παραίτηση Ντάισελμπλουμ από το Eurogroup ζητά η αντιπολίτευση στην Ολλανδία

παραίτηση-ντάισελμπλουμ-από-το-eurogroup-ζητά-437305

Ο πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Ολλανδίας, Εμίλ Ρέμερ, ο οποίος είχε εκφράσει τη στήριξή του στην ελληνική κυβέρνηση για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος κάλεσε τον Γερούν Ντάισελμπλουμ να παραιτηθεί από τη θέση του ως πρόεδρος του Eurogroup, μετά το «όχι» στο δημοψήφισμα.

Ο Ντάισελμπλουμ, υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, απολαμβάνει τη στήριξη των περισσοτέρων ολλανδικών κομμάτων.

Ωστόσο, σε συνέντευξή του με το NOS Radio, ο Εμίλ Ρέμερ επέκρινε τις πολιτικές Ντάισελμπλουμ, λέγοντας ότι πρόκειται για κακή οικονομία, η οποία είναι «κοινωνικά ανεύθυνη».

«Είναι σχεδόν αδύνατο για αυτόν να καταλαμβάνει ακόμα μια θέση στο τραπέζι» μετά το δημοψήφισμα, είπε ο Ρέμερ.

Αναφερόμενος στην παραίτηση του Γιάνη Βαρουφάκη, ο Ρέμερ σημείωσε: «Θα ήταν καλό εάν αυτό συνέβαινε και από την ευρωπαϊκή πλευρά».

Δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα την Κυριακή, δείχνει ότι το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Ρέμερ θα ήταν το δεύτερο μεγαλύτερο στην Ολλανδία μετά το κυβερνών κόμμα του Μαρκ Ρούτε, εάν οι εκλογές γίνονταν σήμερα.

Ο Ντάισελμπλουμ ανήκει στο Εργατικό Κόμμα της Ολλανδίας, το οποίο έχει σχηματίσει κυβέρνηση μαζί με τους Φιλελεύθερους.

Η ίδια δημοσκόπηση δείχνει ότι το 50% των Ολλανδών ψηφοφόρων θέλει να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, ενώ το 41% θεωρεί ότι πρέπει να φύγει.

Ο Ντάισελμπλουμ επιθυμεί την επανεκλογή του μετά τις 21 Ιουλίου για την προεδρία του Eurogroup και θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον ισπανό υπουργό Οικονομικών, Λουίς ντε Γκίντος.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου