ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κύπρος: Πιο δραστικά μέτρα για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια ζητά η τρόικα

κύπρος-πιο-δραστικά-μέτρα-για-τα-μη-εξυ-415701

Πιο αποτελεσματικά μέτρα για αντιμετώπιση του υψηλού ποσοστού των μη εξυπηρετούμενων δανείων ζητά η τρόικα από την Κύπρο, ενώ φαίνεται να προωθεί ισορροπημένες λύσεις στο θέμα της εκποίησης ακινήτων με στόχο να τεθεί ένα δίχτυ προστασίας για την πρώτη κατοικία.

Οι διεθνείς δανειστές της Κύπρου φαίνεται ότι προκρίνουν ποιοτικά μέτρα για τις εκποιήσεις ακινήτων και παρουσιάζονται έτοιμοι να καταθέσουν συγκεκριμένες προτάσεις στο τέλος της πέμπτης αξιολόγησής τους.

Το θέμα συζητήθηκε χθες Τρίτη στις συναντήσεις των επικεφαλής της τρόικας με τον υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη και την επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου και τις ηγεσίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Σήμερα τα κλιμάκια της τρόικας συνεχίζουν για δεύτερη ημέρα τις επαφές τους στην Κύπρο, στο πλαίσιο της πέμπτης αξιολόγησης της πορείας εφαρμογής του προγράμματος προσαρμογής της κυπριακής οικονομίας.

Αρχικά κλιμάκιο τεχνοκρατών της τρόικας είχε συνάντηση με αντιπροσωπεία του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου στα κτίρια του Συλλόγου, στη Λευκωσία, ενώ άλλο κλιμάκιο των διεθνών δανειστών συναντήθηκε με τον Πρόεδρο των Κυπριακών Αερογραμμών Τώνη Αντωνίου στη Γενική Διεύθυνση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Συντονισμού και Ανάπτυξης.

Θα ακολουθήσει συνάντηση με αντιπροσωπεία του Κυπριακού Συνδέσμου Προώθησης Επενδύσεων (CIPA), ενώ στις 2 το μεσημέρι κλιμάκιο της τρόικας θα έχει δίωρη συνάντηση με τον Σύνδεσμο Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ) για θέματα ξεπλύματος χρήματος, στο κτίριο του Συνδέσμου.

Οι επαφές των κλιμακίων της τρόικας στην Κύπρο σύμφωνα με το αρχικό πρόγραμμα συναντήσεων θα διαρκέσουν μέχρι τις 22 Ιουλίου.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου