ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε επίπεδα ρεκόρ ο δείκτης νέων προσλήψεων στη Γερμανία

σε-επίπεδα-ρεκόρ-ο-δείκτης-νέων-προσλή-398959

Οι γερμανικές εταιρείες σκοπεύουν να κάνουν περισσότερες προσλήψεις, γεγονός το οποίο ώθησε τον δείκτη των διαθεσίμων νέων θέσεων εργασίας του Ομοσπονδιακού Γραφείου Εργασίας της Γερμανίας σε νέο ιστορικό υψηλό τον Ιούλιο, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία αυτή σήμερα, μία ημέρα πριν δημοσιοποιήσει τα δεδομένα για την απασχόληση τον τρέχοντα μήνα.

Καθώς η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης συνεχίζει να αναπτύσσεται με σταθερό ρυθμό, το γραφείο εργασίας ανέφερε ότι οι εταιρείες σε σχεδόν όλους τους τομείς ζητούν προσωπικό και ο δείκτης νέων προσλήψεων αυξήθηκε δύο μονάδες τον Ιούλιο φθάνοντας το επίπεδ0-ρεκόρ των 192 μονάδων. Η μεγαλύτερη αύξηση καταγράφεται στις υπηρεσίες, ειδικά στην παροχή φροντίδας κατ’ οίκον.

Τα πλήρη στοιχεία θα δοθούν στη δημοσιότητα την Πέμπτη. Τον περασμένο μήνα, η ανεργία μειώθηκε για ένατο συναπτό μήνα, με το ποσοστό των ανθρώπων που ζητούν απασχόληση να παραμένει αμετάβλητο στο ιστορικό χαμηλό 6,4%.

Η εποχικά προσαρμοσμένη ανεργία συνολικά μειώθηκε κατά 1.000 πρόσωπα στα 2,786 εκατομμύρια, έναν αριθμό που είναι ο χαμηλότερος μετά την επανένωση το 1990.

Η γερμανική οικονομία αναπτύσσεται σταθερά, αν και με όχι ιδιαίτερα εντυπωσιακούς ρυθμούς, από τα μέσα του 2014 και η κυβέρνηση αναμένει ότι το ΑΕΠ θα αυξηθεί κατά 1,8% φέτος.

Αντίθετα με τα στοιχεία του ομοσπονδιακού γραφείου εργασίας το ινστιτούτο Ifo του Μονάχου ανέφερε ότι η πρόθεση των εταιρειών να προχωρήσουν σε νέες προσλήψεις μειώθηκε ελαφρά τον Ιούλιο. “Ο θετικός δυναμισμός που παρατηρείτο στην αγορά εργασίας εξασθένησε λίγο”, ανέφερε το Ifo.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα πάντως, το Ifo αναθεώρησε επί τα βελτίω την πρόβλεψή του για την ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας σε 1,9% από 1,5% που ανέμενε τον Δεκέμβριο του 2014.

Το γραφείο εργασίας ανέφερε από τη δική του πλευρά πως προσδοκά οι νέες προσλήψεις να συνεχιστούν τους προσεχείς μήνες, αν και ενδέχεται να μην αποδεχθούν αρκετές ώστε να οδηγήσουν σε σημαντική πτώση του συνολικού ποσοστού των ανέργων.

Η συζήτηση για την ελληνική κρίση και του ενδεχομένου εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη στη Γερμανία αλλά και τα προβλήματα στην Κίνα προκάλεσαν αβεβαιότητα, εξήγησε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου