ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βρούτσης: Έρχεται διαταξη για τους εργαζόμενους μερικής απασχόλησης

βρούτσης-έρχεται-διαταξη-για-τους-εργ-395618

Νέα ρύθμιση για όσους εργάζονται με μερική απασχόληση προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

«Σε νομοσχέδιο το οποίο έρχεται στη Βουλή, σχεδιάζουμε να ενσωματώσουμε μία πολύ κρίσιμη και σημαντική διάταξη η οποία θα προστατεύει όλους τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε καθεστώς μερικής απασχόλησης ή εκ περιτροπής, που υποκρύπτει, όμως, πλήρη απασχόληση. Αυτό θα το κάνουμε, αυξάνοντας το κόστος, δηλαδή το μισθό υπέρ του εργαζομένου στις επιπλέον ώρες εργασίας, πέραν της συμφωνηθείσας» ανέφερε ο κ. Βρούτσης, διευκρινίζοντας ότι για κάθε επιπλέον ώρα θα υπάρχει επιπλέον επιβάρυνση στον εργοδότη, με μισθό υπέρ του εργαζομένου σε ποσοστιαία αναλογία πάνω στο ωρομίσθιο.

«Έχουμε πει από την αρχή ότι στρατευόμαστε σε μία και μόνο κατεύθυνση με τα ελεγκτικά όργανα του υπουργείου Εργασίας: Δίνουμε καθημερινά μάχη σε όλη την Ελλάδα για την καταπολέμηση της αδήλωτης ή της υποδηλωμένης εργασίας ή των καταχρηστικών συμπεριφορών των εργοδοτών» τόνισε ο υπουργός Εργασίας, συμπληρώνοντας: «Όσο εμείς θα μειώνουμε φόρους και εισφορές, τόσο το πλαίσιο θα αυστηροποιείται. Θα είμαστε αμείλικτοι και πολύ πιο αυστηροί στο κομμάτι της παραβατικότητας με έξυπνους τρόπους».

Όπως εξήγησε ο κ. Βρούτσης, αυτό το μέτρο εντάσσεται στο σχεδιασμό του υπουργείου Εργασίας για την αντιμετώπιση της εκτίναξης της μερικής απασχόλησης. Συγκεκριμένα, ο αρμόδιος υπουργός είπε: «Χτυπήθηκε η αδήλωτη εργασία, ξεπήδησε, όμως, ένα νέο φαινόμενο. Μετά την 1η Ιανουαρίου του 2015, στην αγορά εργασίας, εμφανίστηκε εκτίναξη της μερικής απασχόλησης στις νέες προσλήψεις».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου