ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Πειραιώς απορροφά πλήρως τη Γενική Tράπεζα

η-πειραιώς-απορροφά-πλήρως-τη-γενική-tρ-383224

Την πλήρη απορρόφηση της Γενικής Τράπεζας αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας Πειραιώς, κίνηση η οποία αποδίδεται στην αλλαγή των συνθηκών που ισχύουν πλέον όχι μόνο στην ελληνική αλλά και την ευρωπαϊκή τραπεζική αγορά. Η συγχώνευση αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Δεκεμβρίου.

Όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση της Τράπεζας Πειραιώς, η αρχική συμφωνία εξαγοράς προϋπέθετε ότι η Γενική Τράπεζα θα λειτουργεί ως ανεξάρτητη εταιρεία. Αυτό, όμως, αλλάζει καθώς «η πρόσφατη μεταβολή του περιβάλλοντος λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος στην Ελλάδα, με κύριο άξονα τη θέσπιση νέων εποπτικών κανόνων διαχείρισης των τραπεζικών προβληματικών χαρτοφυλακίων, δημιούργησε νέες συνθήκες στον τομέα αυτό ιδίως μετά τις πρόσφατες αυξήσεις κεφαλαίου που ενίσχυσαν την κεφαλαιακή βάση των συστημικών τραπεζών».

Η συγχώνευση αναμένεται ότι θα ολοκληρωθεί στις 31 Δεκεμβρίου 2014, ενώ η Τράπεζα Πειραιώς θα επωφεληθεί από αυτήν και μέσω της μεταφοράς αναβαλλόμενου φόρου περίπου 90 εκατ. ευρώ.

Μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης, ο διευθύνων σύμβουλος της Γενικής Τράπεζας κ. Νίκος Καραμούζης θα αναλάβει καθήκοντα συμβούλου διοίκησης και μέλους της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού της Τράπεζας Πειραιώς.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου