ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νίκος Παπαθανάσης: Οι τιμές στα προϊόντα διατροφής θα σταθεροποιηθούν

νίκος-παπαθανάσης-οι-τιμές-στα-προϊόν-369422

Σταθεροποίηση το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένει στις τιμές ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης. Αυτό δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ1 και εκτίμησε πως καθώς προχωρούμε θα δούμε σταθεροποίηση των τιμών, αφού η αυξανόμενη προσφορά θα καλύψει τη ζήτηση και δεν θα δημιουργηθούν περαιτέρω αυξήσεις.

Ο Νίκος Παπαθανάσης ανέφερε το πρωί της Δευτέρας πως οι έλεγχοι στην αγορά είναι πολλοί. Τόνισε πως εξακολουθεί να ισχύει η ρήτρα για τη μη αύξηση του ποσοστού κέρδους μέχρι το τέλος του έτους. Σημείωσε πως οι περιπτώσεις με παραβατική συμπεριφορά είναι λίγες και αναφέρθηκε στη λειτουργία των λαϊκών αγορών.

Όπως είπε, οι λαϊκές αγορές λειτουργούν υποδειγματικά όπως και εν μέσω πανδημίας. Παραδέχτηκε πως υπάρχουν αυξήσεις στην διατροφή, άλλα έσπευσε να επισημαίνει ότι το μέτρο της διατίμησης δεν βοηθάει όπως έχει αποδειχθεί και από τα προηγούμενα χρόνια.

Σχετικά με τον πληθωρισμό εκτίμησε ότι θα κυμανθεί στην Ελλάδα – όπως και στην Ευρώπη – περίπου στο 3% καθώς το φαινόμενο είναι εξωγενές.

Τέλος, αναφέρθηκε στο επίδομα θέρμανσης σημειώνοντας ότι μια οικογένεια τετραμελής θα λάβει κατά 60% αυξημένο επίδομα θέρμανσης, μιλώντας για τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση υπογράμμισε ότι «παίρνουμε μέτρα για να στηρίξουμε αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη σε συνάρτηση με το τι μπορεί να δώσει η πολιτεία».

newsit.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου