ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Motorola από τη Lenovo

ολοκληρώθηκε-η-εξαγορά-της-motorola-από-τη-lenovo-35886

Ο τρίτος σε πωλήσεις όμιλος κατασκευής έξυπνων κινητών τηλεφώνων στον κόσμο (μετά από την Apple και τη Samsung) έγινε την περασμένη Πέμπτη ο κινεζικός όμιλος Lenovo έπειτα από την ολοκλήρωση της εξαγοράς της αμερικανικής Motorola. Εκτός από τη Motorola, την οποία εξαγόρασε από την Google, η Lenovo ανέλαβε επίσης την ευθύνη για 3.500 εργαζομένους που απασχολεί η Motorola – τους 2.800 εξ αυτών στις ΗΠΑ.

Η Lenovo σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι, χάρη στην εξαγορά, θα βγάλει εφέτος από τις σειρές παραγωγής που ελέγχει συνολικά 100 εκατ. συσκευές έξυπνων κινητών – η κινεζική εταιρεία μιλά για το τρέχον οικονομικό της έτος που λήγει στα τέλη Μαρτίου 2015.

Ο κινεζικός όμιλος απέκτησε τη Motorola αντί μόλις 2,91 δισ. δολαρίων από τη Google, η οποία το Μάιο του 2012 είχε καταβάλει… 12,5 δισ. δολάρια για να την αποκτήσει. Αν πιστέψει κανείς τον επίσημο στόχο της Google, που ήταν να ανταγωνιστεί την Apple, η όλη κίνηση συνιστά παταγώδη επιχειρηματική αποτυχία. Κάποιοι αναλυτές, όμως, θεωρούν ότι η επένδυση δεν ήταν τόσο ατυχής, διότι το δημοφιλέστερο «ψαχτήρι» του Ιντερνετ κατάφερε να βάλει στο χέρι άπασες τις ευρεσιτεχνίες της Motorola και επίσης να απενεργοποιήσει κάθε εναντίον της απειλή που θα μπορούσε να προκύψει εναντίον της από την πλευρά τόσο της ίδιας της Motorola όσο και των άλλων εταιρειών που χρησιμοποιούν το λειτουργικό σύστημα Android.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου