ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διαψεύδει το ΥΠΟΙΚ τα περί καθυστέρησης της δόσης

διαψεύδει-το-υποικ-τα-περί-καθυστέρησ-346582

Με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Οικονομικών έσπευσε να διαψεύσει τα όσα αναφέρθηκαν περί καθυστέρησης της εκταμίευσης της δόσης των 3,6 δις ευρώ προς την Ελλάδα και αναβολής της συνεδρίασης του ΔΝΤ.

«Η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα γίνει πριν από το τέλος Μαΐου και σε κάθε περίπτωση νωρίτερα από ό,τι προέβλεπε το ανακοινωθέν του Eurogroup της 5ης Μαΐου. Ως γνωστόν, το ανακοινωθέν έθετε τη συνεδρίαση αυτή στις αρχές Ιουνίου», σημειώνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Αναφορικά με τα όσα αναφέρθηκαν για το δημοσιονομικό κενό (σ.σ. 2 δισ. ευρώ για το 2015 και 3 δισ. ευρώ για το 2016) στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι σύμφωνα με το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που ψηφίστηκε χθες, Παρασκευή, από τη Βουλή, δεν υφίσταται δημοσιονομικό κενό για την περίοδο 2014 -2018.

«Το δημοσιονομικό κενό που υπάρχει στην ενδιάμεση περίοδο 2015-2016 σύμφωνα με το πρόγραμμα, υπερκαλύπτεται από την καλύτερη επίδοση του 2014, από τις θετικές επιπτώσεις στα έσοδα και στις δαπάνες που έχουν οι αναπτυξιακές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και οι συνεχιζόμενες μεταρρυθμίσεις, καθώς από τις θετικές επιπτώσεις στην οικονομία που προβλέπονται από την έξοδο στις αγορές τραπεζών και επιχειρήσεων», συμπληρώνει η ανακοίνωση.

zougla.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου