ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ντάισελμπλουμ: Να συνεχιστεί η προετοιμασία παρά τις πολιτικές εξελίξεις

ντάισελμπλουμ-να-συνεχιστεί-η-προετο-330478

Για ανάγκη η Ελλάδα να συνεχίσει τη δουλειά με τους θεσμούς για την προετοιμασία της αξιολόγησης της οικονομίας της έκανε λόγο ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ προσερχόμενος το πρωί του Σαββάτου στην άτυπη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ.

“Είναι σημαντικό για την Ελλάδα ότι οι ετοιμασίες συνεχίζονται την ώρα που η πολιτική κατάσταση παραμένει αυτή τη στιγμή αβέβαιη. Η δουλειά πρέπει να συνεχιστεί όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται και το ίδιο ισχύει και για τους θεσμούς, μπορούν να προετοιμάσουν την έκθεση αξιολόγησης πάνω στον προσδιορισμό των οροσήμων για τους επόμενους μήνες”, ανέφερε ο κ. Ντάισελμπλουμ.

Από την πλευρά του, ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για Οικονομικές Υποθέσεις Πιερ Μοσκοβισί δήλωσε σήμερα ότι δεν ανησυχεί για το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα, εκτιμώντας ότι δεν πρόκειται να αμφισβητηθούν οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Αθήνα, όποιο κι αν είναι αυτό.

«Δεν γνωρίζω ποιο κόμμα θα κερδίσει, ποιος συνασπισμός θα σχηματιστεί. Έχω την εντύπωση, κοιτώντας τις δημοσκοπήσεις, ότι εξακολουθεί να υπάρχει μια πολύ ξεκάθαρη πλειοψηφία, μια τεράστια πλειοψηφία στην Ελλάδα (που υποστηρίζει) τα κόμματα που υποστήριξαν το διάβημα» για ένα πρόγραμμα βοήθειας με αντάλλαγμα μεταρρυθμίσεις, δήλωσε ο Μοσκοβισί προσερχόμενος στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ στο Λουξεμβούργο.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου