ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κυρώσεις για αδήλωτη υπερωριακή εργασία

κυρώσεις-για-αδήλωτη-υπερωριακή-εργα-326586

Η καταπολέμηση της υποδηλωμένης εργασίας είναι ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης και σε αυτήν την κατεύθυνση φαίνεται να λειτουργούν και οι μηχανισμοί της. Μετά από ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα από Επιθεωρητές του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), διαπιστώθηκαν σημαντικές παραβάσεις που αφορούσαν τα χρονικά όρια εργασίας.

Οι έλεγχοι αφορούσαν σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο της παροχής ελεγκτικών και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, καθώς και στον ασφαλιστικό κλάδο και σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης τα πρόστιμα είναι αρκετά! Συνολικά επιβλήθηκαν κυρώσεις ύψους 277.500 ευρώ για 25 περιπτώσεις αδήλωτης υπερωριακής εργασίας.
Η ανακοίνωση του Υπουργείου τονίζει ότι: «Η διασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας και η καταπολέμηση φαινομένων υποδηλώμενης, αδήλωτης και απλήρωτης εργασίας, αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για μία ανάπτυξη που θα βελτιώνει ουσιαστικά τη θέση των εργαζομένων».

Επισημαίνεται δε ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να προβαίνουν σε επώνυμες ή ανώνυμες καταγγελίες για παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας στον τηλεφωνικό αριθμό 15512 ή στα κατά τόπους τμήματα Επιθεώρησης Εργασίας.

[zougla.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου