ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

EKT: Υπήρξε πρόοδος με την Αθήνα, «συμφωνούμε πλήρως με το ΔΝΤ»

ekt-υπήρξε-πρόοδος-με-την-αθήνα-συμφωνο-31468

Μέτα την «παύση» των διαπραγματεύσεων με το κουαρτέτο, η πλευρά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) ανέφερε ότι υπήρξε «ικανοποιητική πρόοδος» στις διαβουλεύσεις. Σε σχέση δε με το ΔΝΤ ο Μπενουά Κερέ, δεξί χέρι του Ντράγκι, ξεκαθαρίζει ότι «συμφωνούμε πλήρως με το ΔΝΤ στην ανάγκη ισχυρής δέσμης μέτρων για την Ελλάδα».

Η συζήτηση θα συνεχιστεί στην εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ και στη συνέχεια, με την επιστροφή στην Αθήνα, λέει η πλευρά της Κομισιόν.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της ΕΚΤ, οι επικεφαλής των θεσμών θα μεταβούν την Τρίτη στην Ουάσιγκτον και θα επιστρέψουν στην Αθήνα το συντομότερο δυνατόν μετά την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ.

«Κατά τη διάρκεια των πρόσφατων συζητήσεων με την ελληνική κυβέρνηση σημειώθηκε ικανοποιητική πρόοδος σε όλα τα θέματα» ανέφερε ο Μπενουά Κερέ, μέλος τoυ Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ.

«Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα συμφωνεί πλήρως με το ΔΝΤ στην ανάγκη για ισχυρή δέσμη μέτρων», ανέφερε. «Ο σκοπός των συζητήσεων είναι η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του μνημονίου και ένα νέο πρόγραμμα με το ΔΝΤ» τόνισε.

«Και οι τέσσερις θεσμοί εργάζονται εντατικά μαζί με τις ελληνικές αρχές πάνω σε ένα φιλόδοξο πακέτο μέτρων με στόχο την ανάπτυξη, την απασχόληση και την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. Αυτό θα αποτελέσει τη βάση τόσο για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των ευρωπαϊκών θεσμών, όσο και για ένα νέο πρόγραμμα με το ΔΝΤ» συμπλήρωσε.

Κομισιόν: Παύση στην αξιολόγηση, συνεχίζεται στη Σύνοδο

Από την πλευρά της, η Κομισιόν ανέφερε πως η κυβέρνηση και οι δανειστές διέκοψαν τις συζητήσεις για την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος την Τρίτη και θα συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις στην σύνοδο του ΔΝΤ που θα γίνει εντός της εβδομάδας στην Ουάσινγκτον.

«Η αξιολόγηση που βρίσκεται σε εξέλιξη θα διακοπεί από σήμερα, ώστε οι επικεφαλής των κλιμακίων και οι ελληνικές αρχές να συμμετάσχουν στην εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον, όπου και θα συνεχιστούν οι συζητήσεις» δήλωσε, σύμφωνα με το Reters, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Θα επιστρέψουν στην Αθήνα μετά το πέρας της συνόδου με σκοπό να ολοκληρώσουν τις συζητήσεις για τα ανοιχτά θέματα το συντομότερο δυνατόν» πρόσθεσε.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου