ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Όλη η λίστα με τα 270 μέτρα του μνημονίου

όλη-η-λίστα-με-τα-270-μέτρα-του-μνημονίου-304586

Δεκάδες, για την ακρίβεια 270, είναι οι κινήσεις που θα πρέπει να γίνουν από την Ελλάδα έως τον Δεκέμβριο του 2018 προκειμένου να υλοποιηθεί το Μνημόνιο. Το Ινστιτούτο Έρευνας Ρυθμιστικών Πολιτικών (ΙΝΕΡΠ), μια μη κυβερνητική οργάνωση, κατάρτισε μια αναλυτικά λίστα με τις δράσεις, το χρόνο που έχει δεσμευτεί η Αθήνα να τις υλοποιήσει αλλά και τις δυνατότητες που υπάρχουν να αντικατασταθούν από ισοδύναμα μέτρα.

Η πλειονότητα των κινήσεων πρέπει να γίνει εντός του έτους, και μάλιστα Οκτώβριο – Νοέμβριο και αποτελεί κλειδί για την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης.

Οι κινήσεις θα πρέπει να γίνουν γρήγορα καθώς, όπως έγραψε χθες το Euro2day.gr από αυτό εξαρτάται και η γρήγορη εκταμίευση των 3 δισ. ευρώ που απομένουν από την πρώτη δόση που εγκρίθηκε τον Αύγουστο.

Περιλαμβάνονται από τις ηλεκτρονικές κατασχέσεις και τις αποφάσεις για την κατάργηση του ΦΠΑ στα νησιά, έως το νέο ποινολόγιο της εφορίας, την έναρξη κατάργησης της επιστροφής του ΕΦΚ στο αγροτικό ντίζελ και την έναρξη της διαδικασίας είσπραξης του ΕΝΦΙΑ.

Στο προσκήνιο τράπεζες και ασφαλιστικό. Κοινώς, διευθέτηση του θέματος των κόκκινων δανείων και έκδοση υπουργικών αποφάσεων για το ασφαλιστικό στη βάση των δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί με το Μνημόνιο, πριν από την ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

Δείτε την λίστα (mnmnm.nimbleblocks.com)

euro2day.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου