ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέος Γ.Γ. Δημοσιονομικής Πολιτικής ο Φραγκίσκος Κουτεντάκης

νέος-γ-γ-δημοσιονομικής-πολιτικής-ο-φρ-304539

Την θέση του Γενικού Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών αναμένεται να καταλάβει ο πρωθυπουργικός σύμβουλος Φραγκίσκος Κουτεντάκης.

Ο σημερινός Γενικός Γραμματέας Νίκος Θεοχαράκης αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να αξιοποιηθεί σε άλλη θέση, ενώ πληροφορίες τον φέρουν να αναλαμβάνει επικεφαλής του Κέντρου Οικονομικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΚΕΠΕ).

Ο κ. Κουτεντάκης είχε ενεργή εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς τόσο στο Brussels Group όσο και επί ελληνικού εδάφους και προ ημερών εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Euro Working Group. Είχε δε τους τελευταίους μήνες πολύ στενή συνεργασία με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη, ο οποίος θα είναι και ο πολιτικός του προϊστάμενος στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Η τοποθέτησή του στο ΓΛΚ εκλαμβάνεται ως προσπάθεια καλύτερου συντονισμού των προαπαιτούμενων και ενδυνάμωσης της διαπραγματευτικής ομάδας ενόψει της έλευσης των θεσμών στα μέσα Νοεμβρίου.

Ο κ. Κουτεντάκης έχει σπουδάσει Οικονομικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχει ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο University of Warwick. Έλαβε το διδακτορικό του το 2006 στα Οικονομικά της Εργασίας από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και είναι λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Θανάσης Κουκάκης

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου