ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πέντε μέτρα της κυβέρνησης για την πάταξη της φοροδιαφυγής

πέντε-μέτρα-της-κυβέρνησης-για-την-πάτ-304049

Με πέντε μέτρα σκοπεύει το υπουργείο Οικονομικών να μειώσει ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας, τη φοροδιαφυγή. Σκοπός της κυβέρνησης είναι με αυτά τα μέτρα να αυξήσει τα έσοδα της χώρας ώστε του χρόνου να μην χρειαστεί να γίνουν νέες περικοπές αλλά να καταφέρει να κάνει μείωση του ΦΠΑ.

Οπως αναφέρει το star.gr πρόκειται για τα εξής μέτρα:

  1. Αφορολόγητο μόνο με… κάρτα. Το αφορολόγητο όριο αναμένεται να αυξηθεί στα 12.000 ευρώ. Αυτό, ωστόσο, θα ισχύει μόνο για όσους χρησιμοποιούν κάρτα για τις αγορές τους.
  2. Κληρώσεις σπιτιών για χρήση κάρτας. Με απλά λόγια όποιος χρησιμοποιεί κάρτα θα «χτίζει» λαχνούς για μια κλήρωση σπιτιών που θα γίνεται από το υπουργείο Οικονομικών. Μάλιστα, όσοι κερδίζουν κάποιο από αυτά τα σπίτια δεν θα πληρώσει για αυτό ΕΝΦΙΑ για πέντε χρόνια. Τα σπίτια αυτά θα προέρχονται από τα ανεκμετάλλευτα κτίρια της δημόσιας περιουσίας.
  3. Συσκευές χρέωσης με κάρτα παντού. Οι συγκεκριμένες συσκευές- τα λεγόμενα POS- θα μπουν παντού όπου γίνονται συναλλαγές, ακόμα και σε ταξί αλλά και περίπτερα. Στο πλαίσιο αυτό, όμως, οι προμήθειες θα είναι φθηνότερες για τους επαγγελματίες από το 2% που ισχύει τώρα, ενώ θα είναι πολύ φθηνή και η τοποθέτηση του μηχανήματος.
  4. Έκπτωση φόρου για ιατρικές δαπάνες μόνο με κάρτα. Αν λοιπόν θέλετε να έχετε έκπτωση φόρου θα πρέπει να πληρώνετε την κάθε σας ιατρική επίσκεψη με κάρτα.
  5. Γεννιέται το ελληνικό IRS. Πρόκειται για ένα μέτρο το οποίο το επέβαλλε η Τρόικα. Τι είναι; Θα πρέπει να δημιουργηθεί ένας νέος εντελώς ανεξάρτητος αφορολόγητος μηχανισμός. Δεν θα έχει καμία σχέση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΟΙΚ και η θητεία του επικεφαλής ενός διοικητικού συμβουλίου (IRS) θα είναι πενταετής.

real.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου