ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εθνική Τράπεζα: Εξετάζει εναλλακτικές για πιθανή ανακεφαλαιοποίηση

εθνική-τράπεζα-εξετάζει-εναλλακτικέ-301931

Πρώιμη χαρακτηρίζει η Εθνική Τράπεζα οποιαδήποτε πρόβλεψη περί υιοθέτησης συγκεκριμένης στρατηγικής επιλογής για την κάλυψη τυχόν αναγκών ανακεφαλαιοποίησης.

Απαντώντας σε ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα, τα οποία ανέφεραν πως η Εθνική εξετάζει την πώληση του συνόλου του ποσοστού που διαθέτει στη Finansbank στο πλαίσιο του επικαιροποιημένου σχεδίου αναδιάρθρωσης που πρόκειται να υποβάλει στη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της ΕΕ η τράπεζα χαρακτήρισε πρώιμες τις σχετικές αναφορές.

«Η Εθνική Τράπεζα ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι, εν όψει ολοκλήρωσης των αποτελεσμάτων του AQR και της άσκησης προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων (stress tests) που διεξάγει η ΕΚΤ, εξετάζει, όπως οφείλει, σειρά εναλλακτικών προτάσεων για την έγκαιρη κάλυψη τυχόν αναγκών ανακεφαλαιοποίησης. Κατά την παρούσα διερευνητική φάση και μέχρι την ολοκλήρωση των σχετικών ασκήσεων από την ΕΚΤ, θεωρείται πρώιμη οποιαδήποτε πρόβλεψη περί υιοθέτησης συγκεκριμένης στρατηγικής επιλογής επί των αναφερομένων στα δημοσιεύματα», σημειώνει η σχετική ανακοίνωση.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου