ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο γερμανικός κολοσσός Axel Springer εξαγόρασε το Business Insider

ο-γερμανικός-κολοσσός-axel-springer-εξαγόρασε-το-b-300976

Ο γερμανικός κολοσσός μέσων ενημέρωσης Axel Springer ανακοίνωσε την Τρίτη ότι συμφώνησε να αγοράσει το αμερικανικό περιοδικό Business Insider για περίπου 300 εκατομμύρια ευρώ ($ 336 εκατ), δύο μήνες μετά την αποτυχημένη προσπάθεια του ομίλου να εξαγοράσει την εφημερίδα Financial Times.

Ο γερμανικός εκδοτικός όμιλος Axel Springer, ο οποίος κατέχει ήδη το 9% των μετοχών του Business Insider, ανακοίνωσε ότι έχει συμφωνήσει να αγοράσει ένα επιπλέον 88 τοις εκατό έναντι 306 εκατομμυρίων ευρώ. Το υπόλοιπο 3% θα παραμείνει στην κυριότητα της Bezos Expeditions, εταιρεία επενδύσεων της Amazon, ιδιοκτησίας του Τζεφ Μπέζος.

Η απόκτηση του Business Insider, την οποία η Axel Springer περιγράφει ως κορυφαία ψηφιακή πλατφόρμα για επιχειρηματικές ειδήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, ήταν «ένα σημαντικό μέρος της στρατηγικής μας να διευρύνουμε την παγκόσμια εμβέλειά μας, και να επεκτείνουμε τη δέσμευση για καινοτόμα ψηφιακή δημοσιογραφία», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το Business Insider άρχισε να λειτουργεί το 2007 και απασχολεί περισσότερα από 325 άτομα, οι μισοί εκ των οποίων είναι δημοσιογράφοι. Εκτός από τις εγκαταστάσεις στις ΗΠΑ, η εταιρεία έχει μια αυξανόμενη διεθνή παρουσία, με τοπικές εκδόσεις ή άδειες σε επτά άλλες χώρες, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Springer. Με 76 εκατομμύρια επισκέπτες ανά μήνα, η αξία του Business Insider αποτιμάται σε 442 εκατομμύρια δολάρια ή 395 εκατομμύρια ευρώ συνολικά.

Τον Ιούλιο, η Axel Springer «κονταροχτυπήθηκε» με τη Nikkei της Ιαπωνίας στον αγώνα για να αγοράσει τους Financial Times, αλλά δεν τα κατάφερε.

kathimerini.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου