ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Spiegel: Δυσαρέσκεια στο ΔΝΤ για τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα

spiegel-δυσαρέσκεια-στο-δντ-για-τις-μεταρρυθ-297110

Δυσαρεστημένο με την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα φέρεται το ΔΝΤ, σύμφωνα με πληροφορίες του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, καθώς η ελληνική κυβέρνηση έχει μεν από τα μέσα Ιουλίου ψηφίσει μια σειρά από νόμους ώστε να μπορέσει να εκταμιευθεί η τελευταία βοήθεια, αλλά έχει εφαρμόσει μόνο ένα μέρος τους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Spiegel, σε εσωτερική ανάλυσή του το ΔΝΤ αναφέρει ότι τα δύο τρίτα των μεταρρυθμίσεων περιμένουν ακόμη την εφαρμογή τους.

«Υπάρχει σημαντική ανάγκη αναπλήρωσης ελλείψεων. Η αιτία για την καθυστέρηση ήταν οι νέες εκλογές. Οι παραλείψεις των Ελλήνων κάνουν άνω-κάτω το συνολικό χρονοδιάγραμμα του τρίτου προγράμματος βοήθειας. Η προγραμματισμένη για τον Οκτώβριο αξιολόγηση του τρέχοντος προγράμματος βοήθειας μπορεί τώρα να ολοκληρωθεί μόλις τον Δεκέμβριο» επισημαίνει το γερμανικό περιοδικό.

Προσθέτει, όμως, ότι ως τότε θα μπορούσε η ελληνική κυβέρνηση να βρεθεί ενώπιον νέας χρηματοδοτικής ανάγκης, αν της τελειώσουν τα χρήματα.

«Επιπλέον τρία δισεκατομμύρια ευρώ από την πρώτη δόση του πακέτου βοήθειας των 26 δισεκατομμυρίων κανονικά δεν θα έπρεπε να εκταμιευθούν, λόγω της ελλιπούς μεταρρυθμιστικής προόδου, λέγεται στο ΔΝΤ. Οι συζητήσεις για πιθανές ελαφρύνσεις του χρέους για την Ελλάδα αναβάλλονται, λόγω της μεταρρυθμιστικής καθυστέρησης, προς το τέλος του χρόνου» τονίζεται

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου